Salvador Barcons compra una agència de viatges a través de Reempresa per sortir de l’atur i guanyar-se la vida amb la seva afició pels viatges.

Què t’ha fet decidir a ser emprenedor?
Des de fa temps tenia la idea de posar en marxa una negoci propi i ser responsable de les decisions empresarials. L’ocasió es va presentar quan estant a l’atur i amb 39 anys vaig saber, a través de Reempresa, que l’agència de viatges Marhaba es traspassava per jubilació.
El Marroc és un país que conec i que sempre m’ha interessat. El fet que l’agència que em proposava Reempresa es digués Marhaba, que vol dir “benvingut” en àrab, em va cridar l’atenció.

Per què una agència de viatges especialitzada en el Marroc i l’Índia?
Des de sempre la meva passió és viatjar i com a viatger sé que cada vegada més les persones volen fer viatges personalitzats fugint de la massificació del turisme i de les rutes comercials. Aquest coneixement, juntament amb la meva predilecció pel Marroc i l’Índia, va fer que em decidís. Amb l’ajuda d’ASCA vaig fer-ho possible.
Es tracta de dos països molt atractius. La seva religiositat, molt diferent en l’un i en l’altra, fan que els seus costums, cultures, paisatges i gastronomia siguin molt interessants.

Explica’ns els punts forts de la teva agència.
Seguint les tendències actuals, l’agència serà principalment on line. La meva germana, experta en màrqueting digital, m’ajudarà assessorant-me i posant en marxa la tecnologia més adient. La web estarà totalment renovada el 2020. També tindré contacte personal amb les persones que ho desitgin, ja que el més important de la meva agència és el tracte personalitzat.
La meva intenció és fer viatges a mida en funció de les necessitats dels clients. Per aquest motiu, ja m’he posa’t en contacte personalment amb proveïdors interns del Marroc i de l’Índia per garantir un bons serveis i els millors hotels amb encant de cada zona. Dissenyaré viatges tant per a persones que busquin l’aventura, com per als qui vulguin viatjar amb família o els que tinguin interès en els aspectes culturals, religiosos, gastronòmics o paisatgístics.

Com has conegut ASCA i què ha suposat per a tu?
Vaig assistir a una xerrada informativa en la qual es va explicar què era ASCA i els avantatges que suposava per als nous emprenedors: préstecs sense interessos, acompanyament i assessorament.
Els 15.000 euros del préstec sense interessos que he demanat i que m’ha concedit ASCA m’ha permès iniciar el negoci amb més tranquil·litat.

Quines recomanacions faries a persones que s’estan plantejant fer-se emprenedores?
L’emprenedoria és una bona opció per posar en marxa un projecte propi. També crec important el bon assessorament i sentir-se acompanyat, sobretot als inicis. Per això sempre aconsellaria posar-se en contacte amb ASCA. La seva experiència m’ha servit de molta ajuda i els préstecs sense interessos que atorguen a projectes d’emprenedoria són una bona empenta per començar.

Arran dels efectes de la pandèmia de COVID-19, i el fet que el negoci de les agències de viatges s’ha aturat completament, en Salvador ha obert una altre via de negoci per seguir en actiu.

“Gràcies a l’orientació i suport d’ASCA he reconvertit el projecte en una proposta de sortides guiades a la natura que està funcionant molt bé, perquè la gent del que ara té ganes és de respirar aire pur i distreure’s”.

Marhaba Viatges a la carta
Carrer de Piquer, 48,
08004 Barcelona

Imatge capçalera: De Hugues – plage de Lagzira Uploaded by Ecemaml, CC BY-SA 2.0.