una-vegada-mesEls governants de l’Estat s’estan dedicant a explicar, sense cap vergonya, unes versions de la situació econòmica amb les que volen enganyar a la gent.

La crisi ja s’està acabant, el 2015 serà el final de la crisi i ara el ministre De Guindos ha tingut la barra de dir que els que tenen feina ja no cal que tinguin por de perdre-la i que cada vegada hi ha més gent que té feina. Com es pot dir que ja no es perdrà la feina? Si fins i tot abans de la crisi, hi havia el risc de perdre-la!

I ara, tenir feina o deixar d’estar a l’atur, té una gran precarietat: contractes temporals, salaris molt baixos, inseguretat de les empreses,… El que es tracta des del govern, és poder anunciar millores, encara que siguin falses o pures fal·làcies.

Mentrestant, les previsions realistes de que baixi l’atur segueixen en un horitzó que potser està situat al 2020. I fins llavors, si no es torça una altra vegada l’economia, molta, molta gent, seguirà patint les conseqüències de no tenir feina (econòmiques i psicològiques).

Avui la pobresa es va situant, fins i tot, en gent que té feina. I no diguem els problemes de la dependència, en que s’estan menyspreant unes necessitats humanes tan elementals de la nostra societat. Estem molt lluny de poder estar una mica optimistes.

Afortunadament o no, la gent ha anat deixant de creure. Però ells, ens segueixen enganyant UNA ALTRA VEGADA.

 

Miquel Verdaguer