Dos dias y una noche dels germans Dardenne

peliSandra, la protagonista, només te un cap de setmana per anar a veure els seus companys i convèncer-los que renunciïn a la seva paga extra per poder conservar el seu lloc de treball. El seu marit l’acompanya i la recolza.

És una paràbola realista sobre l’actualitat, la crisi  i les seves misèries. El comportament humà, i l’enfrontament, entre la por, l’egoisme, la necessitat, davant els valors com la solidaritat, la bondat i en definitiva la dignitat .És una pel·lícula que ens mostra les diferents respostes dels col·legues de la Sandra però no els jutja, totes les decisions poden ser compreses. No hi ha raons absolutes.

No sols tracta d’una dona que lluita pel seu lloc de treball, sinó que ens interpel·la , ens parla de la solidaritat, de  l’empatia envers l’altre i rebusca els límits entre l’egoisme propi, i la seva estabilitat.

També ens mostra sense fissures l’ajuda incondicional del seu marit, que és el que li dona força per anar a  convèncer els companys. La Sandra, una dona fràgil, es converteix en forta, no està sola. La força moral, l’ètica i la dignitat, són les protagonistes.

Explicar més, seria un error, una recomanació: aneu a veure-la!

 

Pilar Mercadé