El 05 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntari i des d’Acció Solidària Contra l’Atur ens en volem fer ressò.

Enguany Barcelona ha estat la Capital Europea del Voluntariat, però què vol dir ser exactament ser voluntari? Perquè existeixen els voluntaris?

Les Administracions són les responsables de garantir els nostres  drets i el nostre benestar, però les seves aportacions no són suficients, i per tant, ser voluntari sempre ha sigut necessari en la nostra societat. En l’actualitat, i degut a la crisi que vivim, les retallades econòmiques i socials, han causat problemes, a vegades, irreversibles, i la feina dels voluntaris s’ha tornar més necessària que mai.

4 des2014Els voluntaris, són aquelles persones altruistes i generoses que donen el seu temps, coneixements i aportacions econòmiques, prenent un lloc imprescindible en aquesta època de crisi, tan de valors com de recursos  econòmics. El voluntari dóna molt, però rep més. Aquí podeu llegir algunes de les experiències dels nostres voluntaris.

ASCA és un exemple d’Entitat que avança i compleix els seus objectius de donar resposta als problemes de l’atur gràcies a la feina dels voluntaris. Aquest és el nostre valor afegit!

Per tant, en un dia com El Dia Internacional del Voluntari volem agrair la tasca desinteressada de totes aquestes persones, i a la vegada, volem sensibilitzar tota la societat, perquè sigui més solidària.

Ser voluntari pot canviar la nostra vida i la dels altres!