Sabadell, Sergi Cabo, Guillem Sales i Shushanik Hovhannisyan constitueixen la cooperativa Espai Obert, Centre de  Creixement.

La idea inicial sorgeix de l’amistat que tenen en comú, la situació laboral  de cadascú, per exemple el Guillem ha capitalitzat l’atur per poder iniciar el projecte,  i l’anhel d’adquirir un espai on es pugui desenvolupar les seves tasques com a terapeutes i dinamitzadors d’activitats de creixement personal. Es van assabentar que la coordinadora i propietària d’Espai Obert,  estava començant el procés de traspàs del negoci perquè havien de canviar de municipi per qüestions personals.

Volen crear i consolidar un espai on realitzar diferents activitats de caràcter terapèutic,  individuals i grupals, on la finalitat és el desenvolupament humà i creixement  personal. S’oferiran classes de Ioga, Ioga prenatal i postpart, pilates, Tai-txi i biodansa, teràpies individuals, com osteopatia, quiromassatge, reflexologia, Reiki, …  Cada setmana es faran tallers.

Actualment, abans del traspàs hi ha 3 treballadors amb contractes parcials, que un cop fet el traspàs l’actual propietària dissoldrà la SL, i liquidarà l’empresa. Els emprenedors faran un nou contracte a 2 dels treballadors (el 3r vol passar a ser autònom). La resta de col·laboradors del centre seran autònoms que cobraran pels serveis prestats.

El local consta d’una sala gran ubicada a la 4a planta de l’immoble dotada amb vestuaris i lavabos, amb material de pilates i ioga, parquet, paret amb miralls i dues finestres. A la primera planta de l’immoble disposen de la recepció, dues sales de teràpies individuals, una sala petita per tallers i actes amb aire condicionat, parquet, lavabo i vestuari.

Donat que han demanat unes subvencions que concedeix el FSE (ja que són aturats que constitueixen una cooperativa), i que rebran 13.500 €, però d’aquí a uns 10 mesos, demanen per fer aquest pas i poder pagar el preu del traspàs una ajuda al finançament a Acció Solidària Contra l’Atur.

Com fem amb tots els emprenedors que atenem, hem revisat el pla d’empresa que han realitzat i els hem assignat un tutor que els ha assessorat i orientat. Dues coses que ens ha agradat molt del projecte és que és una cooperativa i que crea llocs de feina.

Amb tot, una vegada  presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos de 6.000 € a retornar en 36 mesos destinat a pagar el traspàs.

Així que  ja sabeu, si voleu realitzar activitats de caràcter terapèutic individuals o grupals, com ioga, pilates, reflexologia, quiromassatge, etc., us podeu apropar a:

Espai Obert
Carrer de les Valls, 26-28,
08201 – Sabadell

Si tu també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest…

Col·labora fent una donació al nostre Fons de Solidaritat