Francisco Martínez de l’Hospitalet de Llobregat actualment està a l’atur i juntament amb dos socis, Asensio i Juanjo, volen obrir una empresa de reformes: Rehaser 45. Els 3 socis provenen del sector de la construcció, en el que han treballat durant molts anys, tenen experiència i disposen de contactes, ja tenen algunes comandes en ferm.  Un d’ells és arquitecte i serà el responsable de l’assessorament tècnic i de la part econòmica.

És un projecte lligat a ASSAT50, que és una entitat de caràcter privat que promociona la inserció laboral de persones de més de 50 anys que estan en situació d’atur. Tres dels seus socis volen posar en marxa una SL de rehabilitació i reformes de locals i habitatges amb la voluntat de donar feina a les persones que formen part de la borsa de treball d’ASSAT50 (hi ha inscrites 42 persones a l’àmbit de la construcció), de la borsa de treball de Creu Roja i la borsa de treball de l’Ajuntament. El projecte està recolzat pel departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de l’Hospitalet , ja que repercutirà en benefici de les famílies residents a la ciutat.

El primer any no disposaran de local propi, ni s’assignaran salaris pels 3 socis, aquests estaran en funció del benefici,  i desenvoluparan les tasques en el local d’ASSAT50, es preveu que el segon any disposin de local propi i puguin adquirir un vehicle de segona mà pel transport d’eines i materials, el 3r any ja es consolidarà la incorporació dels 3 socis pel treball organitzatiu i de gestió de l’empresa. Es preveu que a mitjà termini podrien crear feina estable entre 5/10 persones, i que els treballadors siguin contractats per obra i servei en funció dels treballs que tinguin.

Demanen una ajuda a Acció Solidària Contra l’Atur per a la posada en marxa de l’empresa de reformes, bàsicament destinat a la constitució de l’empresa, adquisició de maquinària i materials bàsics necessaris per l’inici, així com una petita part de circulant per fer front a les primeres despeses.  ASCA li concedeix un préstec sense interessos de 10.000 € a retornar en 36 quotes.

Sort i força amb el projecte!