Guanyadors dels Premis Josep M. Piñol per al Foment de l’Ocupació 2022

Els Premis reconeixen la innovació i la trajectòria de les entitats i empreses que treballen a favor de crear o consolidar ocupació.

 

Top Manta: cap persona és il·legal i Associació Alba han estat les guanyadores de la 24a edició dels Premis al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol. Es tracta de dos guardons dotats amb 10.000 euros cadascun atorgats per la fundació Acció Solidària Contra l’Atur amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i enguany amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

En aquesta 24a edició dels Premis s’han presentat 45 projectes (28 a Innovació i 17 a Trajectòria) i la decisió del Jurat es va fer pública durant l’acte de lliurament que enguany, i que ha tingut lloc el 25 de novembre a Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte ha estat conduït per Josep Cuní i hi ha participat El Cor Madrigal.

El premi a la innovació ha estat per al projecte “Top Manta: cap persona és il·legal” de Ciutat Vella de Barcelona i el premi a la trajectòria se l’ha endut l’Associació Alba de Tàrrega:

  • El premi a la innovació 2021 ha estat concedit al projecte “Top Manta: cap persona és il·legal” de Ciutat Vella de Barcelona. El projecte s’articula des de la Cooperativa popular de venedors ambulants de Barcelona i brinda oportunitats de desenvolupament professional al col·lectiu manter de Barcelona i a persones en risc d’exclusió, acompanyant-los mentre realitzen els seus tràmits per regularitzar la seva situació migratoria. El 2015 es va crear el Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona com a forma comuna de suport davant les complicades situacions de la venda ambulant. Dos anys després, en 2017 es transformen en una associació sense ànim de lucre i inicien el disseny i la venda de la roba pròpia i peces de moda, sota la marca Top Manta amb la intenció de millorar les condicions de vida de forma col·lectiva i deixar de vendre productes de marques que exploten als seus treballadors. Enguany han posat en funcionament la Cooperativa Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona, SCCL., un projecte comercial amb la finalitat de crear més i millors llocs de treball per al col·lectiu manter.

 

  • El premi a la millor trajectòria 2021 ha estat per a l’Associació Alba de Tàrrega. És una entitat d’iniciativa social que va néixer l’any 1975 per oferir suports a les persones amb discapacitat. Té com a objectiu oferir una atenció integral a totes aquelles persones amb qualsevol mena de discapacitatcol·lectius de joves i infants, gent gran així com altres col·lectius en risc d’exclusió, partint de les seves necessitats i els seus interessos i els de les seves famílies, amb la finalitat d’aconseguir el seu màxim desenvolupament humà i la seva màxima inclusió dins la societat. El 1996 l’entitat va aconseguir crear el Centre Especial de Treball, i dins d’aquest hi ha l’obrador de galetes “El Rosal”. A més a més, actualment ofereixen serveis de neteja, jardineria, cuina de col·lectivitats, bugaderia, i restaurant. El Rosal és avui en dia un projecte de referència de l’economia social i solidària i ha esdevingut el projecte insígnia de l’entitat, amb una marca independent, consolidada i amb projecció propia.

Podeu recuperar l’acte de lliurament dels Premis a:

Share This