Premis Piñol 2016: acte d’entrega

En memòria de José M. Piñol, membre fundacional d’Acció Solidària Contra l’Atur, anualment des de 1997 es convoquen els Premis Piñol per reconèixer la Innovació i la Trajectòria de les entitats que treballen amb persones i col·lectius en situació d’exclusió social. Aquest any, el mes de juny de 2016, es va convocar la 19a Edició dels Premis per al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol amb la concessió de dos premis de 10.000 € cada un. Un d’ells reconeix el projecte més innovador i l’altre premia la millor trajectòria a favor de l’ocupació.Premis Piñol 2016

Es va convidar a totes les entitats i empreses d’inserció laboral, així com totes les persones que treballen en la lluita contra l’exclusió social i laboral, a participar en aquests premis. El termini de presentació per als Premis Piñol 2016 va finalitzar el 30 de setembre de 2016.

El jurat dels premis Piñol 2016 va estar format per:

  • Oriol Romances – president d’Acció Solidària Contra l’Atur. Actua de president del Jurat.
  • Pilar Mercadé – experta en Treball social. Vocal del Patronat de la fundació.
  • Inma Noguera – diplomada en Treball social. Membre del Patronat de la fundació.
  • Maravillas Rojo – experta en ocupació. Exsecretària general d’ocupació.
  • Albert Recio – professor de la Facultat de Ciències Econòmiques (UAB).
  • Pere Rigau – en representació del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya.
  • Alfred Vernis – director executiu de la Unitat de Programes Universitaris ESADE-URL.
  • Miquel Vila-Despujol – enginyer industrial. Vocal del Patronat de la fundació.
  • Miquel Verdaguer – secretari del Patronat d’ASCA. Actua com a secretari del Jurat.

Aquest any es varen presentar 37 projectes i la decisió del Jurat es va fer pública durant l’acte de lliurament dels Premis per al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol 2016 obert a tothom que va tenir lloc el 30 de novembre a les 19: 00 al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108) de Barcelona.

Premis Piñol 2016Els premis van ser lliurats pel Sr. Àngel Font, director de Persones i Estratègia de la Fundació Bancària “la Caixa”, i pel Sr. Oriol Romances, president de la fundació Acció Solidària Contra l’Atur. Durant l’acte el Sr. Joan Majó, enginyer industrial i exministre, va pronunciar la conferència: ‘Contra la desigualtat: regular el mercat o resdistribuir la renda?’

marcozouvek-photos-30El premi a la innovació 2016 va ser concedit a la cooperativa Central Parc: projecte Verdures solidàries i sostenibles “made in” Sant Boi. L’objectiu del projecte és facilitar la inserció social i laboral a través de la formació i ocupació de persones en situació de vulnerabilitat a la cooperativa. Es dediquen a la recuperació de parcel·les abandonades o en desús del Parc Agrari del Baix Llobregat i la posada en valor mitjançant la producció i comercialització de verdures i hortalisses ecològiques. Central Parc aborda principalment dues problemàtiques del municipi: l’augment de persones en situació de vulnerabilitat, en risc o situació d’exclusió social i l’abandonament de terrenys agrícoles i converteix aquestes problemàtiques en oportunitats per generar riquesa, posant en valor els terrenys abandonats, recuperant-los per produir i comercialitzar verdures i hortalisses ecològiques, i generant alhora ocupació per a persones en situació de vulnerabilitat del nostre municipi. Els beneficis generats per la cooperativa es reinverteixen en el mateix projecte.

Premis Piñol 2016El premi a la millor trajectòria 2016 el va rebre la Fundació Adsis. Aquest any aquesta Fundació celebrava els 50 anys d’acció social en el territori espanyol i 33 anys de treball contra l’exclusió i en favor de la integració laboral a Barcelona. La Fundació Adsis treballa de forma integral a través de programes que van des de la prevenció fins a la reinserció. Estan presents en totes les etapes de la vida, però especialment en aquelles en què les persones necessiten suport sociolaboral, i específicament entre els 16 i 30 anys. Una de les claus per mantenir un treball social durant 33 anys ha estat la renovació dels programes per adaptar-los a les noves realitats i necessitats dels barris i beneficiaris, així com treballar de la mà amb altres organitzacions. La lluita de l’entitat està orientada a fer de la solidaritat un valor viu en tota l’organització i crear xarxa amb les famílies, els veïns, els centres educatius, altres entitats socials i les empreses, amb el convenciment que només amb la implicació de tota la societat es podrà canviar el futur de les persones més vulnerables.

Podeu veure totes les fotografies de l’acte a aquí.

 

Share This