Premis a la Innovació Rural

Promoguts per la Càtedra del Mon Rural de la Universitat de Vic i finançats per Acció Solidària Contra l’Atur.

El proper dissabte 3 de Juliol tindrà lloc a la la Sala d’actes del Consorci del Lluçanès. el lliurament dels primers Premis a la Innovació Rural creats per la nova càtedra del món rural d’aquesta universitat.

Els premis tenen dues modalitats: una iniciativa innovadora d’una persona o persones joves del món rural, adreçat a menors de 35 anys i valorat en 5.000 euros; i una iniciativa innovadora d’una dona del món rural, també reconegut amb 5.000 euros. De cada projecte presentat se n’ha valorat la capacitat de tenir un efecte mirall en altres iniciatives, el seu impacte social i ecològic positiu al territori, la capacitat de crear llocs de treball i el treball en xarxa i la seva sostenibilitat econòmica. Els premis han estat finançats per Acció Solidària Contra l’Atur. 

En aquesta convocatòria s’han presentat 12 candidatures, de les quals 9 han estat seleccionades, 4 corresponents a la iniciativa d’una dona del món rurali les 5 restants a persones joves del món rural.

La Càtedra del Món Rural pretén promoure la recerca i la generació de coneixement amb relació al món rural, afavorint la col·laboració entre el personal investigador i els professionals de l’àmbit rural i de la UVic-UCC. “Aquest espai de recerca no només té la voluntat de contribuir als debats i a les iniciatives que sorgeixin arreu del país, sinó que també vol ser agent actiu, amb actuacions directes a les zones rurals de Catalunya”, explica Alfred Vernis, coordinador de la Càtedra del Món Rural.