Premi Bizcabar 2022 impulsa segones oportunitats d’ocupació

Acció Solidària Contra l’Atur ha estat una de les entitats guanyadores del Premi Bizcabar 2022. El comitè de selecció del premi, atorgat per Bizcabar Patrimoni, ha resolt premiar en la vuitena convocatòria anual d’ajudes econòmiques a entitats i organitzacions que gestionen projectes que recolzen a col·lectius en risc d’exclusió i vulnerabilitat, el projecte ‘Impulsant segones oportunitats’ de la nostra fundació.

Amb aquest projecte treballem diferents objectius. Impulsem la creació d’ocupació i consolidació de llocs de treball dignes i estables dins un col·lectiu vulnerable, focalitzant-nos en dos dels molts sectors que s’han vist afectats per la gestió de la pandèmia COVID-19, el sector del comerç i la restauració. Fomentem iniciatives que generen oportunitats d’ocupació viables per a persones que es troben a l’atur o en situació de precarietat laboral; i estimulem la seva autoestima. També millorem la seva situació econòmica i la del seu entorn familiar a la vegada que es restableix favorablement el seu entorn psicosocial. I complim amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible núm. 8 ‘Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball decent per a tots’ marcat en l’Agenda 2030 de l’ONU.

Moltes d’aquestes persones es troben amb dificultats per a accedir de nou al mercat laboral o millorar la seva situació i fins i tot algunes, ja no tenen accés i, els seus projectes personals no poden fer-se realitat per manca de finançament. Per aquest motiu, aquest premi té un doble valor per a la nostra entitat i per a les persones que atenem: per una banda econòmic, perquè ens permet oferir el suport econòmic i acompanyament necessari per a fer realitat la seva auto ocupació i/o millora del lloc de treball i per una altre, de reconeixement cap a una causa que genera un gran i diferent impacte en la societat.

Share This