Continuem amb l’engany

atur-articleQuan arriba el moment de donar notícia sobre la situació de l’atur, des de fa anys, es fa ús tranquil·lament, només de les estadístiques que mostrin informació positiva pels que manen.

L’argument esgrimit sense vergonya, és que el nombre total de gent que té feina. Però no importa com s’arriba a aquesta xifra.

No es té en compte que dels nou contractes firmats, només un 8 % són definitius. I que la xifra total s’alimenta de nombrosos contractes de terminis a vegades tan curts com d’un dia o una setmana. Però tot val per anar sumant i poder dir que la cosa va millorant.

Entretant, la mitjana dels salaris dels nou contractes i fins i tot dels que ja tenen treball, és molt precària. Estar a l’atur o tenir sous tan baixos, no és gaire diferent. Avui podem dir que segueix  havent-hi un doble problema que es diu atur i precarietat laboral.

I hi ha persones que s’han atipat d’estar a l’atur i s’esborren de les llistes, sobretot les dones que si troben una feina, està tan mal pagada que no li compensa haver de pagar els cangurs o les activitats extraescolars.

Tot plegat contribueix a enterbolir la visió de la realitat i donar força per impulsar reformes laborals del govern. Es continua enganyant a la gent. Fins quan?

Miquel Verdaguer