L’Obra Social “La Caixa” col·labora amb el Fons Social Sant Cugat-Valldoreix

2016_12_10_santcugatL’Obra Social “la Caixa” reafirma el seu compromís social a Sant Cugat realitzant una col·laboració d’11.000 euros a dues entitats socials de la vila: Acció Solidària Contra l’Atur i la Casa de Dios. Les dues entitats atenen famílies en risc d’exclusió social de la zona i amb aquests donatius, les entitats reben una nova empenta per tal de continuar amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques d’aquells qui més ho necessiten.

El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix d’Acció Solidària Contra l’Atur va néixer el 1998 de la mà de Maria Antònia Gili, que va reunir un grup de voluntaris per posar en marxa el servei de préstecs sense interessos per a persones que vivien dificultats econòmiques. I, des del 2000, és un programa de la Fundació Acció Solidària Contra l´Atur. L’Obra Social “la Caixa” hi ha col·laborat enguany amb 7.000 euros.

L’activitat principal del Fons Social Sant Cugat-Valldoreix s´enfoca a la concessió de microcrèdits sense interessos adreçats a persones en risc d’exclusió social. Es tracta de préstecs de petites quantitats a tornar a curt termini i majoritàriament per fer front a les factures energètiques dels habitatges de col·lectius en risc d’exclusió social. Per un altre costat, amb col·laboració  dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Cugat, atenent persones d’edat avançada i rendes baixes amb necessitats socioeconòmiques. També es dona suport a la població immigrant de la ciutat, a qui se’ls facilita ajuda per crear un petit negoci o comprar un tros de terra per conrear en els seus països d’origen.