Concedits dos premis pel desenvolupament rural

Patrocinats per Acció Solidària Contra l’Atur tenen un import de 5.000 euros cadascún

Entrega del Premi

Entrega del Premi

Aquest mes de Juliol s’han lliurat els Premis a la Innovació Rural, convocats per primera vegada per la cátedra del Món Rural de la Universitat de Vic i patrocinats per Acció Solidària Contra l’Atur. Consten de dues categories:

En total es van presentar als premis 11 iniciatives, de les quals el jurat, format per Xavier Barniol, director tècnic del Consorci del Lluçanès; Núria Macià, directora executiva de Creacció; Jordi Collet, vicerector de Recerca i Transferència del Coneixement de la UVic-UCC; i Fermí Cuasante, membre d’Acció Solidària Contra l’Atur, n’ha valorat la capacitat de tenir un efecte mirall en altres iniciatives, l’impacte social i ecològic positiu al territori, la capacitat de crear llocs de treball i el treball en xarxa. El lliurament de premis ha comptat amb la presència de Miquel Gibert, de la Fundació Solidària Contra l’Atur, a més de la consellera Jordà.

La Càtedra del Món Rural pretén promoure la recerca i la generació de coneixement amb relació al món rural, afavorint la col·laboració entre el personal investigador i els professionals de l’àmbit rural i de la UVic-UCC. “Aquest espai de recerca no només té la voluntat de contribuir als debats i a les iniciatives que sorgeixin arreu del país, sinó que també vol ser agent actiu, amb actuacions directes a les zones rurals de Catalunya”, explica Alfred Vernis, coordinador de la Càtedra del Món Rural.

Share This