Continuarem donant molta feina!

Tanquem l’any en què Acció Solidària Contra l’Atur compleix 40 anys. El 30 de setembre de 1981 es va posar en marxa la iniciativa que va donar els primers ajuts aquell any per Nadal. L’origen d’ASCA va ser una taula rodona organitzada per Franciscàlia amb el lema “L’atur, un clam a la societat i a la consciència cristiana”.

Acció Solidària Contra l’Atur va néixer amb el triple objectiu de conscienciar, mobilitzar i donar resposta immediata a les necessitats bàsiques de persones i famílies en atur. 40 anys després aquests objectius continuen vigents.

 

En 40 anys ASCA ha prestat, en préstecs sense interessos, casi 20 milions d’euros i ha col·laborat a crear i consolidar mes de 16.000 llocs de treball.

 

Les dades recents de creació d’ocupació en l’àmbit del país mostren una tendència favorable després de la davallada lligada a la pandèmia, i això és una bona notícia. Però les xifres d’aturats i de persones amb treball precari -que no surten a les estadístiques de l’atur registrat- continuen sent molt elevades. Tant de bo no fos necessari però, vist el que es veu, hem de continuar 40 anys més donant molta feina.

Sabem que som molt petits, un gra de sorra enmig del desert, però hi ha tres coses que ens impulsen, que ens obliguen a continuar: per una banda, l’empenta dels nostres beneficiaris que, tenint-ho tot en contra, no es conformen amb la seva situació, lluiten per tirar endavant i fer-se un lloc en la societat; per l’altra banda, el compromís i constància dels nostres 350 donants, particulars i entitats i, en tercer lloc, la implicació del nostre Patronat, dels voluntaris i dels col·laboradors. En 40 anys ASCA ha prestat, en préstecs sense interessos, quasi 20 milions d’euros i ha col·laborat a crear i consolidar mes de 16.000 llocs de treball.

Com van insistir els ponents, en el col·loqui que vam organitzar i que va tenir lloc el passat 5 d’octubre, “L’atur, cosa de tots?”. Nosaltres, Acció Solidària Contra l’Atur, no ens aturarem.

 

Miquel Vila-Despujol
Vicepresident

Share This