Urban Decor: emprendre amb una botiga de mobles a mida

“A Acció Solidària Contra l’Atur el tracte humà ha estat excel·lent, hi ha hagut molta comprensió i acompanyament.”

 

Jorge Pina ha decidit emprendre i ha obert Urban Decor una botiga de mobles a mida a Barcelona. Ell mateix ens ho explica.

Com vas començar amb aquest projecte?
Jo sempre he tingut al cap tenir el meu propi negoci. Quan era més jove sempre havia treballat per compte propi. Després vaig treballar per compte d’altri durant uns anys. Sempre he estat en el sector dels mobles. Ara a causa de la meva edat i de la situació personal, estava sense treball des de la pandèmia de COVID, he decidit fer el pas i emprendre, ja que no trobava feina. Abans sempre havia estat en actiu.

Què és Urban Decor?
És una botiga en la què oferiré el servei de projectes de disseny de mobiliari a mida. Vull assessorar i acompanyar al client en el disseny dels mobles que necessita. La fabricació la realitzaran fusters de proximitat utilitzant materials de primera qualitat i respectuosos amb el medi ambient.

Quins passos has seguit per emprendre?
Primer vaig contactar amb el meu entorn, ja que conec el sector. Ho vaig analitzar tot, vaig prendre notes, i vaig veure que era viable. Vaig contactar amb fabricants, amb els proveïdors i pas a pas. Arribat el moment em vaig posar en contacte amb Barcelona Activa per tenir una ajuda més tècnica i amb ells vaig desenvolupar el projecte. Des d’allà em van ajudar amb el pla d’empresa i arribat el moment del finançament em van parlar de vosaltres, de la vostra fundació. Primer em vaig posar en contacte amb la banca tradicional, en concret el meu banc de confiança, però vaig veure que seria molt complex ja que no tenia cap nòmina.

Quins consells donaries a persones que volen emprendre?
Per a mi el més difícil és tot el tema de la burocràcia i la documentació. Se’m fa molt llarg tots els processos administratius. Encara estic pendent de rebre la capitalització de l’atur. Barcelona Activa està bé, però hi ha aspectes que no t’ajuden i has de buscar una assessoria. El millor és tenir-la des de l’inici i fer tots els tràmits ja amb especialistes, per la qual cosa el meu consell, és que des del principi tinguin un bon gestor. La resta d’aspectes de projecte, formen part del meu treball i els conec i sé que s’ha de fer, per la qual cosa no m’han resultat complicats.

Firma del proyecto

Signatura del projecte

A les persones que estan pensant a emprendre, els diria que si tenen una idea molt clara la portin a terme. Que ho analitzin tot bé, i que no es donin per vençuts, hi ha moments de baixada, sorgeixen dificultats, però no s’han de deixar vèncer per les traves i problemes que sorgeixen. S’ha de lluitar dia a dia.

Una vegada vaig arribar a la vostra fundació, Acció Solidària Contra l’Atur, el tracte humà ha estat excel·lent, hi ha hagut molta comprensió i acompanyament. Agraeixo molt el suport rebut, ja que ha estat crucial per a seguir. Moltes gràcies!

Amb tot, una vegada presentat el cas a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 8.000 € per a disposar del mobiliari d’exposició, realitzar obres en el local i pagar part de la fiança del local, a retornar en 36 mesos. Amb aquest projecte s’ha creat 1 lloc de treball.

Si necessites un moble a mida pots anar a:

Urban Decor
C/ Muntaner 129
08036 – BARCELONA

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This