Suliman i Mohamed: dos joves emprenedors

“A ASCA ens han donat un tracte de 10”. 

Suliman Aikan Arroubyo, i el seu soci Mohamed El Mahouti de Vic han decidit emprendre i han obert el seu propi negoci: Sushimore. Suliman ens ho explica:

Com vau començar aquest projecte?
Tant jo com el meu soci, Mohamedd, havíem treballat en l’àmbit de la restauració, de forma que teníem experiència i vam veure l’oportunitat d’obrir una franquícia que oferís sushi, ja que no hi havia molta oferta d’aquest tipus de menjar a Vic.
Tots dos estàvem a l’atur ja que se’ns havia acabat el contracte, i vam decidir que era li moment d’emprendre el nostre propi negoci.

En què consisteix Sushimore?
Sushimore és una franquícia de Gadea Group, en concret hem obert un restaurant de menjar japonès, però sense cuina tradicional. Això ens ha facilitat el tema d’emprendre, ja que no necessitàvem un local amb sortida de fums.
Sushimore és un híbrid entre la venda a domicili (delivery), la venda per emportar (take away), el restaurant tradicional d’autoservei i el servei de bar amb terrassa. Ho elaborem tot al moment per a què estigui molt fresc, i els clients ho reconeixen i ho agraeixen.
VAm inaugurar el 27 de juliol de 2021 i les primeres impressions són molt bones. Vam començar tres persones, però ara al setembre ja en om 5: dos cuiners, un repartidor i nosaltres dos.
Ara obrirem la terrassa, per a la qual ja hem sol·licitat el permís, i hem signat convenis amb supermercats de la zona per repartir sushi.

“A Acció Solidària Contra l’Atur m’he sentit molt bé, ens han ajudat moltíssim, ens han aconsellat i acompanyat en tot moment. A ASCA ens han donat un tracte de 10.”

 

Quins passos heu seguit per emprendre?
Un cop vam tenir la idea, el primer que vam fer va ser informar-nos per Internet, i llavors vam veure que a Vic hi havia Creacció: agencia empreneduria, innovacio i coneixement que ajudava a emprendre a persones joves, ja que jo tinc 23 anys i el meu soci 21.
Ens vam dirigim a ells, i des del primer moment ens van ajudar amb tot, i en concret a elaborar el pla d’empresa i de viabilitat de l’negoci.
Paral·lelament, buscant per Internet vam trobarla vostra Fundació, i des de Creacció ens van dir que era una bona opció per obtenir finançament, ja que si que vam poder capitalitzar l’atur, però necessitàvem més inversió per poder cobrir totes les despeses inicials.
També hem fet un rènting a la banca tradicional a través de la franquícia, ja que com estàvem a l’atur, si no, no ho haguéssim tingut.

Firma del proyecto

Signatura del projecte

Què és el més complicat d’emprendre?
El més difícil per a nosaltres és la gestió de personal, i els costos que té. Jo animaria a les persones a emprendre ja que no és tan difícil com pot semblar.
Si que els aconsellaria que no es precipitin i que cada pas que donen, fins i tot el més petit, el considerin el més important, és a dir, que tots els passos que facin en la creació de l’empresa, els assegurin i gestionin bé. S’ha de ser conscient que sempre sorgeixen imprevistos.

A Acció Solidària Contra l’Atur m’he sentit molt bé, ens han ajudat moltíssim, ens han aconsellat i acompanyat en tot moment. En ASCA ens han donat un tracte de 10.

Amb tot, un cop presentat el cas a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 15.000 € a tornar en 36 mesos. Amb aquest projecte s’han creat 5 llocs de treball.

Si et ve de gust menjar sushi, pots anar a:
Sushimore
931 197 931
Plaça Major 7-8
Vic – 08500

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This