Emprendre amb SASI: servei d’acupuntura i teràpies naturals

Maria Gràcia Martínez ha decidit emprendre i ha obert SASI (Servei d’Acupuntura  i teràpies naturals)  a Sant Cugat del Vallès. Ella mateixa ens ho explica.

Signatura del projecte

Signatura del projecte

Com vas començar aquest projecte?
Em vaig quedar a l’atur per la pandèmia de la COVID. Treballava en una residència fent teràpies, vaig agafar la COVID en la primera onada, i aleshores em van acomiadar. Necessitava reintegrar-me al món laboral i sortir de l’atur. Cobrava una paga per a majors de 55 anys i la renda garantida de ciutadania.
Jo soc acupuntora des de 1989, i m’he format constantment amb els coneixements de les Teràpies Orientals i la Medicina Tradicional Xinesa. Arribat aquest moment vaig decidir que havia d’emprendre i iniciar el meu propi projecte.

Què és SASI?
És un servei de teràpies naturals mitjançant acupuntura i massatges terapèutics. També impartiré cursos sobre massatges i tallers de remeis naturals.
El local es troba dins del Club Esportiu Junior 1917. Crec que és un bon lloc per oferir aquest tipus de serveis.

Quin procés has seguit per emprendre?
Vaig anar a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a presentar un projecte que havia preparat amb la Cambra de Comerç de Terrassa. Des d’allà em van adreçar a la vostra Fundació. A poc a poc, s’ha anat avançant fins a fer-lo realitat. Estic molt agraïda, sense vosaltres no m’hauria atrevit a fer el pas què he fet. M’heu donat una empenta molt necessària i important.

Què és el més difícil d’emprendre?
Per a mi el més complica és l’arrencada. Perquè fas unes previsions, i no sempre són reals, són suposicions. És difícil. De la teoria a la realitat costa de veure.

Què recomanaries a persones que volen emprendre?
Jo els diria que es deixin aconsellar pels experts econòmics que són les persones que tenen una visió més real.
Ara mateix em sento bé, amb ganes. La resposta del públic és més lenta del previst, però és bona. Veig bones possibilitats.

Amb tot, una vegada presentat el projecte a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat d’aquest, hem acordat concedir un préstec sense interessos 6.000 € a retornar en 36 mesos per obrir el servei d’acupuntura i teràpies naturals. Amb aquest projecte s’ha creat 1 lloc de treball.

Si vols un servei d’acupuntura o de teràpies naturals, pots anar a:

SASI  Teràpies Naturals- Acupuntura
Paseo Sant Mament, 3-5
08195 – Sant Cugat del Vallès

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This