“Per sortir de l’atur he decidit emprendre amb un centre d’estètica”

Nini Johanna Serna de Tarragona ha decidit emprendre i obrir el Centre d’Estètica Sakura Palace. Ella mateixa ens ho explica.

Com vas començar amb aquest projecte?
Jo vaig arribar a Espanya fa 20 anys, i l’inici trobes treballs molt precaris. Com vaig arribar molt jove, a més de treballar, vaig estudiar el grau mitjà i superior d’estètica. Sempre he treballat per altres i de vegades amb condicions molt precàries.
Va decidir emprendre perquè em vaig quedar sense feina da un any perquè tancar el local. Ara rebo una Ajuda familiar per a aturats de 430 € a l’mes. Paral·lelament, tenia en ment establir-me pel meu compte, i portava dos anys adquirint materials per poder fer-ho, però sempre que haci números no em sortien, i no m’atrevia.

Quins passos vas seguir per fer-ho realitat?
Primer em vaig dirigir a la INEM i des d’allà em van indicar que anés a Autoocupació Tarragona y Reempresa  de Tarragona i ells m’han assessorat molt i m’han ajudat a fer el projecte i el pla d’empresa. Un cop arribat el punt del finançament em van dirigir a la vostra fundació.
Al març vaig trobar un local bastant cèntric, que s’havia de renovar, i vaig decidir llogar-i iniciar el projecte.
El Centre d’Estètica Sakura Palace és un centre d’estètica complet, on s’ofereixen serveis com manicura, pedicura, massatges, tractaments reductors, neteges facials, etc.

Què és el més difícil d’emprendre?
Tot costa i és difícil. Jo ho he fet tot sola, no he tingut ni un gestor. El que més m’ha costat és fer-ho sola i sobretot afrontar la part econòmica. S’ha de tenir en preveure que qualsevol document, tràmit, etc. s’ha de pagar, i són despeses que no comptes al principi.

Què recomanaries a futures persones emprenedores?
La meva recomanació és que s’han de moure molt. Has d’estar darrere de tot, i preocupar-te per tot. S’han de fer molt bé els números. Jo crec que és molt important gestionar un amb el seu propi negoci.

Jo en un futur me veig almenys amb dos locals. L’ajuda d’Acció Solidària Contra l’Atur m’ha permès dormir, ja que m’ha ajudat molt, m’ha donat tranquil·litat per començar.

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 7.000 € a tornar en 36 mesos per comprar material, mobiliari , productes i eines. Amb aquest projecte es crea 1 lloc de treball.

Si vols anar a un centre d’estètica, pots anar a:

Centre d’Estètica  SAKURA  PALACE.
Avda. Estanislau Figueras 43
TARRAGONA – 43002

 


Nini Johanna, ja han passat quasi dos anys, ¿Com va el projecte?

Nini Johanna

Nini Johanna

Sakura Palace complirà ja 2 anys i estic molt orgullosa del procés. Vaig començar en plena pandèmia amb les dificultats que implica una pandèmia amb confinament inclòs, però vaig començar amb molta fe i sobretot sabent que era una carrera de fons, sense pressa però sense pausa, sobretot confiant que el servei humà i els tractaments que oferiria a Sakura eren diferents respecte al que hi havia i hi ha en el mercat. Així que estic molt contenta, sobretot perquè veig que el creixement és constant i la fidelització de les clientes cada vegada és major.

A l’inici lògicament la gent vènia a Sakura per curiositat, per a conèixer que oferia, etc… Amb el pas del temps, la majoria de les clientes s’han convertit en persones que han vist que no és només un local d’estètica a l’ús. Troben un lloc on evadir-se, on es relaxen, es posen fins i tot més boniques i tenen a la seva disposició, els tractaments mes innovadors del mercat internacional. També donem un assessorament totalment personalitzat perquè puguin triar el tractament que millor s’adapta a les seves necessitats i aquesta experiència fa que Sakura Palace  de servei a tota mena de persones, perquè cadascuna té la seva pròpia necessitat. També vull destacar que les ressenyes, que ens fan les nostres pròpies clientes fa que altres persones visualitzin com és l’experiència de Sakura Palace.

Quines dificultats t’has trobat?

A part de la pandèmia que ha llastrat a la majoria dels sectors, calia afegir que és la meva primera emprenedoria, la incertesa de com acolliria el mercat de l’estètica un nou local en una ciutat com Tarragona i els seus voltants. Ha estat un camí molt complicat, és cert, però com vaig dir abans, quan confies en les teves habilitats i tens una determinació gràcies a conèixer bé el sector, he estat capaç de superar les dificultats, encara que és cert, que sempre apareixen i cal estar preparada per a adaptar-se a qualsevol tipus de canvi.

Quines recomanacions / consell donaries a qui volen emprendre? 

Emprendre no és difícil, és dificilíssim. Cal ser especialista com a mínim en diverses àrees sinó, jo no m’hagués arriscat a emprendre. No es pot emprendre pensant a oferir els serveis molt econòmics per a tenir més clients, ja que és un error. Els serveis tenen un cost i com a conseqüència un preu. La meva recomanació és que sigui el sector que sigui, es tinguin capacitats especialitzades i capacitat de reinventar-se i adaptar-se a la realitat cada dia.

Per a mi Sakura Palace s’ha convertit en un repte diari on créixer en el personal i al seu torn, donar el millor servei a les persones que cada dia mes, fan de Sakura Palace el seu lloc favorit de relax i de benestar.

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This