Martha Mariela Carrasco i Enrique Fernández han decidit emprendre el seu propi negoci: QUIOTE Restaurante – Mezcalería. Ells mateixos ens ho expliquen:

Com vau començar amb aquest projecte?
Tots dos ens dediquem a la cuina i ja feia temps que ens volíem posar pel nostre compte. En el nostre país havíem tingut un negoci propi. Aquí les condicions laborals i els horaris que hi ha en aquest àmbit laboral, en general, són dolentes i precàries. Vam decidir establir-nos pel nostre compte per millorar la nostra situació laboral i generar llocs de treball en l’àmbit de l’hostaleria a on les condicions laborals fossin dignes, ja que preveiem contractar personal. Ens volem dedicar a la  cuina i begudes mexicanes.

Com vau conèixer Acció Solidària Contra l’Atur?
Primer vam fer cursos a Barcelona Activa, també vam anar a Reempresa i Autoocupació, i un cop hem tingut una bona base consolida, va coincidir que ens vam quedar sense feina, i vam veure que havia arribat el moment. Hem pogut capitalitzar l’atur, teníem estalvis, però un cop a Reempresa, i trobat el negoci a través d’ells, ens faltava una part del finançament, i des d’allà ens van parlar  d’Acció Solidària Contra l’Atur.

En què  us hem ajudat des d’ASCA?
Hem tingut un gran suport emocional, el tutor que ens ha assignat ASCA s’ha implicat moltíssim, en tots els detalls, i en el projecte. Ens ha donat un gran suport anímic i una gran empenta per arribar el final. No tot el que es rep és tangible, i en aquest cas s’ha de reconèixer la gran tasca que feu com a Fundació.

Què ha estat el més difícil d’emprendre?
Per a nosaltres hi ha moltes coses, però el tema econòmic és un dels temes més complicats, sempre sorgeixen imprevistos. Aquí a Barcelona, aconseguir un bon local dedicat a l’hostaleria, legalitzat, i en bones condicions, també ha estat complex.

Què recomanaríeu a futures persones emprenedores?
Nosaltres els recomanaríem que no decaiguin en cap moment, que és un carrusel d’emocions, hi ha dies que acabes totalment angoixat i altres dies molt contents, el més important és tenir la fita clara. Que no es rendeixen en cap moment, i que els moments de “tempesta” passen, i arriben els dies clars.

Com veieu el negoci d’aquí a 5 anys?
És molt de temps, però ens ho hem planejat, ja que hem fet una previsió a cinc anys, per tant ho tenim visualitzat. Ens veiem amb una empresa totalment estabilitzada amb un equip de treball format entre 3 i 5 persones, i ja planejant l’obertura d’un altre negoci.

Fer realitat aquest projecte ens ha suposat molta felicitat i unió entre ambdós. Hi ha hagut moments de tensió, però com som una parella que ens dediquem al mateix àmbit, hem millorat molt la comunicació i el diàleg. Ens ha apropat molt més com persones i professionals.

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos de 15.000 € a retornar en 36 mesos pel 3r pagament del traspàs i adquirir uns refrigeradors. Amb aquest projecte es crea 2 llocs de treball.

Si voleu anar a fer un bon àpat o prendre alguna beguda, podeu anar:
QUIOTE Restaurante-Mezcalería
C/ Calabria, 98
08022 – BARCELONA

Si tu també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest…

Col·labora fent una donació al nostre Fons de Solidaritat