Un rentacaps nou per continuar amb la perruqueria

Només puc dir…. GRÀCIES ASCA!

 

L’emprenedora Raquel Bermúdez de l’Hospitalet de Llobregat, va obrir la perruqueria Doley a Barcelona a l’any 2019. En el seu moment la vam ajudar amb un préstec sense interessos per poder obrir el negoci.

Com funciona actulament la perruqueria?
La veritat és que no em puc queixar. Malgrat tot el que estem vivint, continuo tenint nous clients, i els mantinc, i això és molt important en un negoci com el meu.

Com t’ha afectat la pandèmia i els estats d’alarma?
Això és el més complicat de tot ja que el meu negoci funciona, però és com si tingués un peu que m’impedeix avançar més. Tot i que estic contenta perquè encara malgrat tot, puc treballar (molta gent ha tancat el seu negoci) sóc una persona amb somnis i objectius, i actualment estan frenats per la pandèmia.

Tinc molts projectes al cap per al meu negoci que m’agradaria portar a terme, però he de tenir consciència de la situació i tenir clar que ara no és el moment.

Has tornat a contactar amb la fundació, per què?
Doncs, el mes d’Abril ha estat especialment dur per a mi. L’últim trimestre no vaig tenir una altra opció que fraccionar els impostos perquè em pujaven molt i al mes d’Abril he hagut de pagar els impostos habituals i l’últim ajornament que tenia. Això no hauria estat un “problema” (entre cometes, perquè et deixa a zero!) si no fos perquè es va trencar un assecador, són 150 € i… el pitjor és que també es va trencar el rentacaps. Vaig estar mirant fins i tot algun de segona mà, però em feia por comprar-lo, ja que no sabia si se’m trencaria de nou. A més no disposava dels diners.

Aleshores vaig pensar que potser la Fundació, que em va ajudar molt per iniciar el negoci, potser em podia tornar a ajudar de nou, i vaig decidir a preguntar. Em van dir que sí i ja tinc el nou rentacaps i puc treballar de nou. Estic molt agraïda.

 

ASCA et dona l’oportunitat d’avançar, sense aprofitar-se de tu.

 

Ara que ja fa temps que funciona el negoci, quins consells o recomanacions faries a persones que volen emprendre?
Primer de tot, no tenir por, si tens clar que fas la teva feina bé i amb integritat, és qüestió de paciència i dedicació que les coses funcionin. Després, que abans d’escollir el local, pensin quin tipus de client vols, i busca un lloc on puguis trobar aquest tipus de clientela. Fidelitzar un tipus de clientela és lent, però al final és molt gratificant, perquè la gent que hagis captat serà la que et farà gaudir de la teva feina.

Si muntes un negoci treballaràs més hores, no tindràs un sou fix, tindràs moltes preocupacions… Llavors… per què emprendre? Molt senzill… Per posar el teu horari i gaudir de la teva feina a la teva manera, però per aconseguir-lo has de ser fidel als teus principis com a persona treballadora i confiar en el fet que tu ets el professional i que la gent ho valorarà.

Què penses de la fundació Acció Solidària Contra l’Atur? La recomanaries a les persones del teu entorn, tant per emprendre com per fer donatius?
Penso que hauria d’haver-hi més persones així al món. M’han ajudat molt, sempre amb somriure, s’han preocupat enviant-me missatges per veure com em va… van ser flexibles amb el tema de la pandèmia. No només ho recomanaria, sinó que ja ho he fet. ASCA et dona l’oportunitat d’avançar, sense aprofitar-se de tu, sense que sigui “pan para hoy, pero hambre para mañana” i és molt gratificant tenir a algú darrere teu donant-te suport, això et dóna una tranquil·litat i una seguretat, i aquesta actitud és bona pel teu negoci. Els clients si et veuen tranquil, pensen que tot funciona bé i si tot funciona bé és que ho fas bé i això atrau a més gent. Només puc dir…. GRÀCIES ASCA!

Signatura del projecte

Signatura del projecte

Amb tot, una vegada presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos de 2.7000 € a retornar en 18 mesos, per adquirir el rentacaps. Amb aquest projecte es manté 1 lloc de feina.

Si voleu anar a una perruqueria per Barcelona, podeu anar a:

DOLEY
Assessoria d’imatge personal
C/ Mas Casanovas 27
08025 – BARCELONA

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This