Mescladís Sant Lluc: economia social i solidària

“Vull remarcar el nostre agraïment i fer-vos un reconeixement públic com entitat.”

Mescladís és una entitat sense ànim de lucre (Fundació Ciutadania Multicultural FCM) dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de risc i especialment orientada a nois i noies provinents de la immigració. El projecte que es va posar en marxa l’any 2004, actualment està consolidat i és reconegut en el sector social pel seu impacte social i la seva trajectòria. Col·labora amb moltes altres entitats de caràcter social com Càritas, Taula de Gent Gran, Creu Roja, ACCEM, Fundació Pere Tarrés, Comissió Catalana Ajuda al Refugiat. L’objectiu de l’entitat és fomentar la inserció de joves a través de tasques i programes educatius relacionats amb la restauració i tallers de cuina a través dels quals els permet accedir al mercat laboral. Anualment per la Fundació passen unes 80 persones de les quals, més d’un 30% accedeixen posteriorment al mercat laboral. Parlem amb el seu director, en Martín Habiague, que ens explica el projecte:

Font: Mescladís

Font: Mescladís

En què consisteix el projecte del Bar-Restaurant del Cercle artístic de Sant Lluc?
Aquest centre Mescladís-Sant Lluc és un espai gastronòmic, però a la vegada és una iniciativa d’economia social i solidària, no lucratiu, amb una proposta formativa, solidària, inclusiva i comunitària. Està situat en el Palau Mercader, del Cercle Artístic Sant Lluc. L’activitat es desenvoluparà en l’espai de sala social i bar, espai dedicat a la relació social entre les persones sòcies i el públic en general, així com una terrassa ubicada en el pati del Palau.
Amb aquest nou centre, Mescladís podrem ampliar els espais de formació del personal, en concret de personal en sala. Nosaltres gestionem itineraris d’inclusió social a través de la formació en el sector de la restauració, a on intentem després obtenir ofertes laborals. Treballem amb persones que tenen especials dificultats, sobretot administratives i que es troben en situació irregular.
Nosaltres utilitzem la nostra pròpia economia, els nostres 3 restaurants, a on fem la contractació d’aquestes persones. El nostre itinerari consta de 3 passos: fem la formació, la contractació i la regularització, i a on poden estar un any per després passar al mercat ordinari.
Per últim Mescladís-Sant Lluc és un espai genial, ja que una entitat jove, com la nostra, s’ajunta amb una entitat que té cent trenta anys i que treballa des de l’art els temes de desenvolupament comunitari.

Per què heu tornat a contactar amb nosaltres?
Acció Solidària Contra l’Atur és per a nosaltres una entitat clau, des dels primers passos que vam donar, ens vau donar suport. Saber que comptem amb vosaltres és bàsic per a nosaltres, i creiem que jugueu un rol fonamental en el suport del tercer sector a Catalunya. Vull remarcar el nostre agraïment i fer-vos un reconeixement públic com entitat, és el que sentim i el que vivim.

Quants llocs de treball es creen amb aquest projecte?
La nostra intenció nostra és oferir el màxim de llocs de treball, i en aquests moments per les mesures COVID actuals en tindrem 3, però esperem que en poc ser cinc persones i l’objectiu és que pugui créixer el número de persones que hi poden treballar. Creiem que és un lloc que farà descobrir un nou lloc a Barcelona, és un espai atractiu, molt ben ubicat, i molt especial.

Font: Mescladís

Font: Mescladís

Quins espais teniu actualment?
Amb aquest tenim 3 espais, els altres dos són: Mescladís del Pou està a 200 metres d’aquest, i fa 11 anys que va començar i està molt consolidat i Mescladís de Compte Borrell, que és el nostre eix, tenim l’escola de cuina i formem amb sala, l’utilitzem d’espai per a tallers i disposem de sala i terrassa.

Amb tot, una vegada presentat el cas a comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos de 15.000 €, a retornar en 36 mesos, que aniran destinats a obres d’adequació de l’espai de cuina i compra de materials. Es creen 5 llocs de feina.

Per tant, si voleu menjar bé, i a més ajudar a un projecte d’inserció sociolaboral podeu anar a:

Mescladís Sant Lluc
+34 605 05 68
C/ Mercaders 42
08003 – Barcelona

Restaurant Mescladís
+34 932955012
C / Compte Borrell 122
08015 – Barcelona

Mescladís del Pou
+34 933198732
C/ Carders 35 al Born
08003 – Barcelona

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This