Magno Montero: moda atemporal sostenible

“Estic molt agraït per tot a ASCA, el procés ha estat senzill i he estat molt ben assessorat. El sistema que teniu és molt eficient.”

 

Jesús Johan Aponte Montero ha decidit fer realitat el seu projecte d’emprendre i ha obert el seu propi negoci MAGNO MONTERO, fabricació i venda de roba en línia.

Com vas començar amb aquest projecte?
Fa molts anys que ja volia crear la meva pròpia marca de roba. Jo sóc arquitecte de formació, però fa anys vaig entrar en contacte amb el món del disseny de moda. Vaig venir a Espanya a fer un màster concret sobre el tema per poder definir i iniciar la meva marca de roba. Ha estat un procés bastant planificat, tot i l’aturada obligat per la pandèmia.

Què és Magno Montero?
Magno Montero és una marca de roba femenina i masculina estrictament sostenible. En les meves col·leccions vull reflectir una estètica atemporal i no centrar-me en tendències efímeres. Vull que les meves peces es puguin dur de diferents formes per a diferents ocasions al llarg de el temps.

El món de la indústria de la moda és una de les més contaminants de la planeta, a més que és una indústria en què hi ha molts temes d’abusos de les condicions laborals, sobretot en els països en desenvolupament. Em vaig plantejar que la meva marca de disseny de roba havia de complir tres condicions:

  • Ser respectuosa mediambientalment: utilitzant matèries primeres 100% sostenibles.
  • Tenir un compromís social, produint localment i amb materials de proximitat.
  • Fer un negoci sostenible i respectuós.

Treballo amb col·leccions càpsula, amb una quantitat d’ítems limitats 10-12 i només incorporo a la meva roba monomaterials per poder reciclar-los. En aquesta primera col·lecció només faig una línia per a dona. Jo dissenyo la roba, i ja he fet tots els prototips en una empresa de Mataró i ara estem en fase de nivell de producció amb una empresa de l’Hospitalet de Llobregat que treballa amb dissenyadors emergents.

Magno Montero és només a nivell online, perquè, per començar, el cost d’una botiga física és molt elevat, i penso que així em permet dirigir-me molt millor al meu públic. En 2-3 anys veig ja implementades totalment les dues col·leccions, femenina i masculina, i espero començar a créixer en altres mercats.

 

“Jo recomanaria a persones que volen emprendre, si tenen una idea, i senten que poden donar més, que ho intentin. Estem en un moment laboral nou en el qual haurem de crear ocupació per a nosaltres mateixos, l’economia està canviant.”

 

Quin passos has seguit per emprendre?
Al 2019 vaig començar a fer el meu pla de negoci, el 2020 vaig aprofitar per planificar-molt bé, i en el 2021 ja em vaig posar a executar-lo. Paral·lelament, he hagut de treballar en altres camps professionals per estalviar per poder començar el meu negoci i finançar la primera fase de projecte: fer comandes de mostra de teixits sostenibles, recerca de proveïdors, registrar la marca, etc.

El 2020 vaig participar en un concurs d’AMB (Área Metropolitana de Barcelona) i vaig guanyar una Beca d’emprenedoria social i tecnològica, però a dia d’avui, a el cap d’un any, encara no me l’han abonat, són 15.000 €. Només m’han avançat un 10% de l’import almenys el 15% de l’IRPF. No hi ha data per a l’abonament de la totalitat, i és una mica complex, ja que tens una planificació marcada en el projecte de complir.

Barcelona Activa em va ajudar en el desenvolupament de el pla de negoci. A Acció Solidària Contra l’Atur us vaig conèixer al BizBarcelona del 2019. Hi havia una persona voluntària de la vostra fundació que estava en un estand, i em va parlar de vosaltres. Un cop he esgotats els meus recursos econòmics, i com no tinc l’abonament de la Beca, vaig decidir contactar amb la fundació per seguir avançant en el projecte.

Què és el més complex d’emprendre?
Encara que jo tenia un projecte molt ben definit i molt treballat, el que m’he adonat, és que agrairia tenir una persona sòcia, que estigui implicada en el projecte a el 100% com jo. Són moltes coses a fer i tenir en compte. A nivell operatiu m’organitzo molt bé, però hi ha un límit de 24 h. a el dia. Estic en procés de cercar un partner.

Quins consells donaries a persones que volen emprendre?
Jo els recomanaria que si tenen una idea, i senten que poden donar més professionalment, que ho intentin. Estem en un moment laboral nou en el qual haurem de crear ocupació per a nosaltres mateixos, l’economia està canviant. Un altre consell que donaria a les persones que volen emprendre, és que sempre s’han d’assumir riscos, però han de ser moderats i realistes, per exemple, jo tinc dissenyades 9 peces de la primera col·lecció, però començaré a produir només 3, ja que és una marca nova. No em vull arriscar més, prefereixo anar poc a poc.

Firma del proyecto

Signatura del projecte

Jo ara mateix em sento content perquè estic fent realitat el que sempre he somiat. Estic tranquil, perquè estic seguint el procés que tinc marcat, però encara no he arribat a on vull arribar.

A Accio Solidària Contra l’Atur em van assignar a Fermín com a tutor, i és una persona que m’ha ajudat molt, s’ha implicat en el projecte, m’ha ensenyat moltes coses i ha estat el meu mentor. Estic molt agraït per tot, el procés ha estat senzill i he estat molt ben assessorat per ell. El sistema que teniu és molt eficient.

Amb tot, un cop presentat el cas a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 10.000 € a tornar en 36 mesos. Amb aquest projecte s’ha creat 1 lloc de treball directe.

Si necessites comprar roba pots accedir a Magno Montero.

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This