La conilleta cosidora: costura amb roba de licra

Glenda Malena Valverde de Valls, ha decidit emprendre el su propio negoci: La conilleta cosidora. Ella mateixa ens ho explica.

Com vas començar el teu projecte?
Jo ja tenia al cap emprendre el meu negoci, fa uns anys, en el 2014, ho vaig intentar però vaig estar molt mal assessorada i no va funcionar.
Arran de la pandèmia, i de la meva situació laboral, que estava en atur, vaig veure que era el moment de tornar-ho a intentar. Jo sempre havia treballat en el sector de les empreses tèxtils, i tenia maquinària pròpia, per la qual cosa vaig decidir establir-me pel meu compte amb el meu propi negoci, ja que no trobava una altra sortida laboral.

Com descriuries el projecte?
La conilleta cosidora és un taller de costura especialitzat en licras. Confecciono de manera artesanal models únics i personalitzats: vestits d’espectacle, mallots de patinatge, ballet, natació sincronitzada, vestits de bany, etc., a més d’accessoris com a ronyoneres i motxilles. No produeixo en sèrie.

Quins passos has seguit per emprendre?
Al primer lloc que em vaig dirigir va ser a Vallsgenera, des d’allà m’han ajudat molt, elaborem el pla d’empresa i analitzem tot el projecte i la seva viabilitat. Arribat el moment d’obtenir el finançament per al projecte em van posar en contacte amb la vostra fundació.
A Acció Solidària Contra l’Atur, des del primer moment m’he sentit molt bé, el tracte ha estat genial. Les persones que m’han atès, m’han escoltat, hem treballat molt, són molt professionals, i m’han ajudat i acompanyat durant tot el procés.

Firma del proyecto

Signatura del projecte

Què ha estat el més complicat d’emprendre?
Per a mi el més difícil és que altres persones creen en el teu projecte. Jo confiava plenament en ell, però fins que no veus en els estudis que és viable, la resta de les persones no han confiat en mi. Encara no he obert la botiga, però ja estic treballant i rebent comandes. A més, les persones que volen emprendre han de saber que des de la idea fins que ho realitzes, passa molt temps, són molts mesos per a arribar al final, totes les coses necessiten el seu temps.
En un futur veig el projecte funcionant, no m’agradaria moure’m de la meva àrea. No crec que faci créixer molt el negoci, ja que m’agrada personalitzar-lo tot. Crec que si rebo comandes grans hauré de contractar alguna persona més per a cosir. Ara mateix em sento molt contenta d’haver-ho pogut iniciar. Són moltes hores de treball però et sents molt bé. Estic molt agraïda.

Amb tot, una vegada presentat el projecte en la comissió d’avaluació de préstecs de Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat d’aquest, hem acordat concedir un préstec sense interessos de 8.487,56€  a retornar en 36 mesos per a comprar una brodadora per a personalitzar els productes i matèria primera. Amb aquest projecte es crea 1 lloc de treball.

Si vols adquirir alguna peça de roba de licra, pots contactar amb:

La conilleta cosidora
611 32 56 96
Carles Cardo, 7 local 2
3800 – VALLS

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This