Eva Rueda ha decidit emprendre el seu propi necoci: La Bruixeta. Ella mateixa ens ho explica:

Com vas començar amb aquest projecte?
Jo fa temps treballava en una gran empresa però en condicions laborals molt precàries, sense dret a vacances, i amb un sou molt just. No podia conciliar la vida laboral amb la familiar. Un cop vaig estar a l’atur, vaig començar a buscar que podia fer, i vaig decidir emprendre. Primer vaig decidir obrir una botiga a Llagostera, però després vaig pensar que era millor fer-ho a Sant Feliu de Guíxols, ja que és la meva població i no m’havia de desplaçar. Vaig veure que no hi ha botigues  d’un tema que a mi m’apassiona d’aromateràpia, i d’esoterisme. Vull vendre des d’olis, essències, espelmes, sabons naturals i ecològics, cremes, olis facials i corporals ecològics, etc. Vaig trobar un local idoni que m’encaixava amb les necessitats, la localització, i el preu.

Com vas conèixer Acció Solidària Contra l’Atur?
Primer vaig anar al servei Assessorament d´Empresa de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Des d’allà, a Xarxa Emprèn i em van explicar els procediments a seguir, i amb ells vaig fer el pla d’empresa. Jo em perdia amb la part econòmica i em van ajudar molt. Com ja no em quedava quasi atur, des d’allà, em van dir que el meu perfil encaixava amb vosaltres i que contactés pel finançament directament amb Acció Solidària Contra l’Atur.

En què t’hem ajudat des d’ASCA?
Arran de tota la documentació que m’heu demanat, he hagut de buscar moltes informacions, com per exemple, què haig de fer per ser autònoma, que haig de pagar a l’Ajuntament, etc. M’heu ajudat a completar el pla d’empresa. Em vau demanar moltes més informacions, i amb aquestes se m’han aclarit molts dubtes i he pogut definir millor el meu projecte.

Què ha estat el més difícil d’emprendre?
Per a mi ha estat la gestió administrativa de tot el projecte, a on donar-me d’alta, com fer-ho, a on anar, quins passos seguir, se m’ha fet difícil. Jo sé gestionar una botiga, atendre al públic i parlar amb proveïdors, però la resta d’aspectes els desconeixia.

Què recomanaries a futures persones emprenedores?
Primer que mirin molt bé les xifres econòmiques,  que necessiten i que els pot aportar el negoci, que poden guanyar econòmicament i en segon lloc que busquin alguna cosa que els agradi molt però que sigui factible. Si ho tenen clar, que no ho deixin en una idea, que ho facin realitat.

Com veus el negoci d’aquí a 5 anys?
Em veig molt tranquil·la, amb un negoci consolidat, amb clientela fixa, i molt feliç. Dins de les possibilitats s’ha de fer el que més t’agrada i ser realista.

Fer realitat aquest projecte m’ha suposat molts mals de caps i molt de temps. Tot plegat se m’ha allargat molt en el temps. Tinc previst inaugurar en pocs dies.

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos de 5.000 € a retornar en 36 mesos per adquirir el mobiliari i els primers productes. Amb aquest projecte es crea 1 lloc de treball.

Si vols comprar productes d’aromateràpia, esoterisme o fer algun regal, pots anar a:
La Bruixeta
Rambla de la Generalitat, núm. 17-25
Sant Feliu de Guíxols

Si tu també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest…

Col·labora fent una donació al nostre Fons de Solidaritat