Jocs de taula imprimibles en 3D: White Gorilla Games

Cristina Serra i la seva parella d’El Masnou, han decidit emprendre el seu propi negoci:  White Gorilla Games. Ella mateixa ens ho explica.

Com vas començar amb aquest projecte?
Després de 10 anys vivint a Colòmbia, on vaig casar-me i tenir dues filles, vam decidir tornar a Catalunya. La meva parella és pintor professional de miniatures i vam tenir aquesta la idea de muntar una editorial de jocs de taula imprimibles en 3D per emprendre i tenir una feina digna que ens permetés continuar atenent les nostres dues filles.
Aquest projecte que barreja tot el que jo he après en la meva trajectòria laboral: llicenciada en comunicació audiovisual, gestora cultural, producció audiovisual i gestora de projectes. Així doncs, ens hem arremangat tot el que ha calgut, aprenent dels que ja han fet el camí abans que nosaltres per construir el nostre negoci digital. El que oferim són hores i hores de joc pels fans dels jocs de taula i la impressió 3D.

Com descriuries el projecte?
White Gorilla Games és una empresa de jocs de taula imprimibles en 3D que vol oferir als fans dels jocs de taula i de la impressió 3D hores i hores d’entreteniment. Dissenyem les figures de jocs de rol, les venem com arxius informàtics en extensió .STL i les persones compradores se les descarreguen per imprimir-les en 3D i després pintar-les.

A banda del teu lloc de feina, es creen més amb el teu projecte?
A part del meu lloc de treball i el de la meva parella, fins ara han col·laborat amb nosaltres 15 persones, entre dissenyadors gràfics, escultors 3D, il·lustradors i pintors de miniatures.

Quins passos has seguit per emprendre?
Vam començar dirigint-nos a l’Àrea de Promoció Econòmica del Masnou. Després vam anar a Barcelona Activa. Allí vam dur a terme el pla d’empresa i el pla financer. En acabat, vam entrar a una incubadora de la mateixa entitat que es diu Creamedia.
Els primers a parlar-me de vosaltres va ser l’Ajuntament del Masnou. Més tard a Barcelona Activa ens en van tornar a parlar i nosaltres vam fer el contacte directament.

Com has obtingut el finançament per tirar endavant el projecte?
La realitat: tocant totes les portes que han estat possibles. Formant-me per entendre com funcionen els negocis i les empreses. Crear un projecte que sigui finançable amb 30.000 euros d’inici, per poder-lo engegar amb el finançament inicial. Primer vam aconseguir un préstec de 15.000 euros amb MicroBank. Després, Triodos ens va deixar 10.000 euros més. I finalment, ASCA ens ha ajudat amb els 8.000 euros que ens faltaven. El projecte, evidentment, s’ha anat fent gran i ha requerit una mica més d’inversió del que teníem planificat. Ara ja estem llestos per acabar el primer joc de taula i posar-lo a la venda a finals d’estiu d’aquest any. Serà un estiu molt mogut i amb molta feina i sabem que valdrà l’esforç.

Quins consells donaries a les persones que volen emprendre?
Que busquin l’acompanyament que necessitin en tot moment, i que endavant!

Que ha estat el més complicat d’emprendre?
La gestió emocional que comporta crear-se el projecte que et sostingui econòmicament i superar la travessa al desert (que li’n diuen). Nosaltres encara no l’hem acabat de creuar. Ens falta poquet.

White Gorilla Games

Signatura del projecte

Crec que la Fundació fa una labor molt necessària i important. En el nostre cas, la primera vegada que ens vam presentar no ens vau poder ajudar. De fet, aquella negativa ens va servir per continuar buscant, vam entrar en crisi i vam canviar el nom de la marca, vam avançar en la creació del projecte. Aquesta recta final en el que ASCA ens acompanya, se’ns fa un acompanyament molt dolç i ferm a l’hora. Perquè hem fet un camí considerable abans de tornar a demanar-vos ajuda que ha demostrat que som capaços de tirar-ho endavant. Així que moltes gràcies!

Amb tot, una vegada presentat el projecte a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat d’aquest, hem acordat concedir un préstec sense interessos de 8.000 € a retornar en 36 mesos.

Si vols obtenir jocs de taula imprimibles en 3D, pots contactar amb:

www.whitegorillagames.com
Instagram: @whitegorillagames 
Facebook @whitegorillagames
Twitter @WhiteGorillaGa1
Youtube @whitegorillagamestv

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This