Increscendo: traslladar el negoci per seguir en actiu

“MOLTES GRÀCIES ASCA PEL SUPORT!”

 

Lourdes Romera ha canviat d’ubicació la botiga per seguir amb el seu negoci de roba infantil a IgualadaINCRESCENDO, ella mateixa ens ho explica.

Com vas començar aquest projecte?

Jo treballava en el món de l’educació, havia estat autònoma com a professora particular i tenia una petita acadèmia a casa. La meva mare tota la vida havia tingut la botiga de roba infantil i en un moment en concret em va demanar ajuda, i per descomptat li vaig donar suport. Vaig deixar l’ensenyament per anar a la botiga.

Fa 15 anys que treballo venent roba infantil, la meva mare tenia la botiga a Tàrrega, i després d’analitzar i estudiar la situació la primera idea va ser obrir una altra botiga a Igualada per derivar l’estoc i per donar-li una segona vida. A més, amb el temps ens vam adonar que a causa del fet que tothom havia saltat al món digital el negoci començava a minvar i que per tant ens havíem d’obrir en aquest camp. Sempre hem treballat amb roba de disseny italià de qualitat.

 

“Em sento molt orgullosa d’haver-ho fet tota sola, i haver-ho aconseguit.”

 

Durant aquests últims 5 anys he tingut canvis personals, m’he divorciat, i la meva mare s’ha jubilat. Arribat aquest moment vam decidir tancar la botiga de Tàrrega i seguir només amb la d’Igualada. Ja feia temps que observava que a Igualada les vendes a de la botiga baixen a poc a poc com a conseqüència que el barri antic està deixant de ser el nucli comercial per excel·lència de la ciutat i el desplaçament de les famílies amb poder adquisitiu mig-alt cap altres zones de la ciutat, comporta nous hàbits de compra.

Arran de la pandèmia, i de l’estat d’alarma, vaig haver de prendre decisions, jo tenia la botiga en un local en el C/ Argent d’Igualada, però arran del confiament, han tancat molts negocis a peu de carrer, i vaig veure que era el moment de traslladar el negoci a un centre comercial, a on anava a comprar el meu públic. Havia de seguir en actiu i endavant amb la botiga, ja que tinc 54 anys i és complicat a aquesta edat trobar una feina per compte d’altri.

Què és Increscendo?

És una botiga de roba fins a la talla 16. Busquem roba una mica diferent de les típiques marques que tothom coneix, i per això treballem amb marques italianes que no són tan vistes ni conegudes. No és roba molt cara, però tampoc són samarretes a 3 €. He buscat una mica la diferència de les grans marques.

Quins passos has seguit per traslladar el negoci?

Quan jo vaig decidir traslladar el negoci tenia clar que havia de fer alguna cosa perquè el negoci no evolucionava, més aviat baixava. Vaig preguntar a la Diputació i des d’allà em van remetre a la vostra fundació. Un cop vaig contactar amb vosaltres, em vau demanar un pla d’empresa i el vaig elaborar jo tota sola. Us ho vaig presentar i tot va anar rodat: em vau atendre, venir a visitar, estudiar el meu cas i finalment em vau donar el finançament.

Només us puc donar les gràcies per suport. A finals de maig m’he traslladat, he anat bastant atrafegada i ara que ja està tot fet, torno a posar-me activament amb el món digital, en fer vídeos i imatges, per publicar en les xarxes socials.

Què recomanaries a futures persones emprenedores?

Jo els diria que primer de tot tinguin molta voluntat, no s’han de rendir, mai saps a on pots trobar el camí, les coses no te les porten a casa, les has d’anar a buscar. A més recordaria que les dones de la meva edat encara tenim moltes coses a dir, som vives, i som productives, no estem obsoletes. En aquesta edat ens hem d’autocupar, ja que en el món laboral no ens volen fàcilment. Començar és difícil, que no es rendeixin, que continuïn endavant, que tot sortirà.Cal molta força, però s’arriba al final. Em sento molt orgullosa d’haver-ho fet tota sola, I haver-ho aconseguit.

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 4.000 € a tornar en 36 mesos 4000 €, una part destinada a comprar gènere i l’altra part per instal·lacions d’electricitat, gas i muntatge del mobiliari. Amb aquest projecte es manté 1 lloc de treball.

Si et cal adquirir roba fins a la talla 16, pots anar a:

INCRESCENDO
CENTRE COMERCIAL ESCLAT -IGUALADA Av. Mestre Muntaner cantonada carrer de Lleida
08700 – IGUALADA

El mes d’octubre de 2021 torna a contactar amb nosaltres, ja que li cal una ajuda econòmica extra. Un cop presentat el cas a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat d’ampliació del projecte, hem acordat concedir una ampliació del préstec sense interessos de 3.800 €, dels quals 2.800 € són per adquirir existències per comprar la roba de la nova temporada i la resta és per pagar les obres del local. En total sumat a l’import que tenia pendent, el préstec sense interessos actual és de 7.163 €.

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This