Gallo Kiriko: emprendre amb una polleria

M. Mar Carmona ha decidit emprendre i ha agafat el traspàs d’una parada d’ausi productes derivats en el mercat de La Florida de l’Hospitalet de Llobregat: El “Gallo Kirico”. Ella mateixa ens ho explica.

Com vas començar amb aquest projecte?
Jo fa anys que treballo en el mercat municipal, i crec que és un servei que no s’ha de perdre, els mercats han de continuar vius. Sempre he volgut establir-me pel meu compte, i vaig veure una oportunitat amb una parada que es traspassava en el mercat. Em va sorgir l’oportunitat en el moment adequat, i vaig decidir fer-lo. Em vaig quedar en atur, i vaig optar al traspàs. Des del mes de març del 2021 que estic en la parada al costat de l’amo que es jubila, he pogut conèixer als clients, les vendes reals i el treball que implica, i ara ja a l’octubre m’he quedat ja sola al càrrec de tot.

Què és Gallo Kiriko?
És una pollería que ofereix molts tipus de productes relacionats amb les aus i derivats, també elaboro productes propis. La parada té més de 40 anys, té una bona clientela, fidelitzada. Jo he treballat molts anys en l’àmbit de la polleria, i tinc experiència i conec el negoci. En la parada treballaven l’amo i dues persones, una ho va deixar, i ara som dues, i estic buscant una tercera persona.

 

“M’he sentit molt abrigallada i acompanyada per Acció Solidària Contra l’Atur i sobretot pel meu tutor, en Jordi.”

 

Quins passos has seguit per emprendre?
Quan vaig decidir emprendre en primer lloc vaig ser a l’ajuntament a assessorar-me, era a Gornal Activa. A través d’allí va anar sorgint tot, les entrevistes que et fan, em van assignar a una persona que va ser la que em va ajudar a fer el pla d’empresa, i en tots els tràmits. A través d’aquesta persona de l’oficina d’emprenedors, em va parlar de vosaltres, i em va dir que ho provés i per això vaig contactar amb Acció Solidària Contra l’Atur.

En el moment del finançament és quan he necessitat ajuda, el traspàs és de 25.000 €, amb la capitalització de l’atur he abonat 5.000 €, he sol·licitat un préstec personal en la banca tradicional de 10.000 € i finalment he contactat amb vosaltres per als 10.000 € que queden pendents d’abonar.

Quins consells donaries a les persones que volen emprendre?
El meu consell és que si el tenen clar, que emprenguin, que ho provin, que ho intentin, però sempre han de tenir algunes coses clares: la primera i més important és saber on emprendran, conèixer l’àmbit del projecte.. El treball és dur i s’ha de treballar molt però jo ara mateix em sento molt satisfeta d’haver fet el pas. Jo, en aquests moments, crec que ha valgut la pena tenir el meu propi negoci. El fet d’aixecar-me cada dia i pensar en el meu propi negoci em dóna molta energia.

Jo vaig veure una oportunitat, coneixia el negoci i el mercat, i per això ho vaig fer. Però cal saber mantenir la parada, treballar cada dia per a continuar amb els mateixos clients, i intentar créixer. Vull atreure una mica a persones més joves, però a poc a poc. Per a mi de tot el procés el més complicat ha estat el que fa referència als tems burocràtics i administratius.

Acció Solidària Contra l’Atur em van assignar a Jordi com a tutor. És una persona que m’ha ajudat molt i m’ha aconsellat molt bé. Si que hi ha hagut molts passos, però tot ha anat molt bé. M’he sentit molt abrigallada i acompanyada en tot moment. Vull donar les gràcies a Acció Solidària Contra l’Atur, perquè m’heu ajudat molt.

Amb tot, una vegada presentat el cas a la comissió d’avaluació de préstecs de Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 10.000 € a retornar en 12 mesos. Amb aquest projecte s’han creat 3 llocs de treball.

Si necessites comprar a una polleria pots anar a:

Gallor Kiriko
C/ Sevilla, 2
Hospitalet de Llobregat – 08904

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This