“Emprendre per poder reincorporar-me a el món laboral”, Yessica

“ASCA m’ha donat esperança, han confiat en mi”. 

 

Yessica Maldonado de L’Hospitalet de Llobregat ha decidit emprendre i ha obert el seu propi negoci. Ella mateixa ens ho explica:

Com vas començar aquest projecte?

Jo vaig treballar durant molts anys en l’àmbit de les assegurances, però quan vaig tenir a la meva filla, vaig fer un canvi laboral i em redirigí a el sector de l’turisme com a comercial. Em anava molt bé, però durant la pandèmia de COVID-19 la plataforma en la qual jo treballava va haver de tancar, i em vaig quedar sense feina. El meu marit, que treballava en un altre sector també es va quedar a l’atur.

A el cap d’uns mesos, es van posar en contacte amb mi la companyia d’assegurances Santa Lucía, per a la qual jo ja havia treballat, i em van oferir obrir una agència exclusiva d’assegurances. Després d’analitzar-lo i pensar-ho, vam veure que era una sortida laboral, ja que em quedava poc temps de subsidi, i vaig decidir emprendre.

En què consisteix l’agència exclusiva que obriràs?

Obriré una agència exclusiva d’assegurances de Santa Llúcia a la zona de Collblanc de l’Hospitalet de Llobregat, i serem a 4 persones treballant, tres d’elles a temps parcial. Santa Llúcia treballa amb tot tipus d’assegurances, de manera que hi ha moltes possibilitats de mercat. Des de Santa Llúcia em faciliten la base de dades de clients, una subvenció per als salaris de les tres persones i també m’ajudaran en el tema de les promocions, la resta ho aporte jo.

Quins passos has seguit per obrir?

Vaig anar a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, en concret a Gornal Activa i des d’allà em van ajudar a elaborar el pla d’empresa i el pla econòmic. Vaig estar dos mesos treballant amb aquests documents. Amb ells analitzem la viabilitat econòmica de l’agència.

El local el poso jo, i l’he de condicionar, per això necessitava finançament per poder invertir i fer les petites reformes que necessitava. Vaig anar en primer lloc a la banca tradicional amb la qual sempre he treballat, i vaig tenir una gran decepció. Sempre em sortia propaganda per demanar un préstec autoritzat, però en el moment de fer-ho no m’ho van donar. Mai havia tingut cap problema amb ells, sempre he estat una bona clienta, i ara que els vaig sol·licitar diners, com estàvem a l’atur, no podia accedir a cap tipus de crèdit. Llavors em vaig desmoralitzar molt, em vaig apagar, no veia possibilitats per aconseguir-ho. Buscant solucions amb Gornal Activa em van parlar de la fundació ASCA que ajudaven econòmicament. Com em costava de creure, vaig buscar molta informació sobre vosaltres, i finalment vaig contactar. Va ser llavors que resurgí i em vaig motivar de nou. ASCA m’ha donat esperança, han confiat en mi. El meu tutor m’ha ajudat molt, Fermín m’ha acompanyat durant tot el procés i agraeixo molt l’esforç que ha fet.

Què és el més complicat d’emprendre?

Al principi, decidir emprendre, em va generar molta incertesa, valdrà la pena? Sempre està present la por que no surti bé, encara la tinc. Lluito contra ella cada dia. M’estic esforçant el màxim. Aquesta agència d’assegurances és una oportunitat laboral per a mi, per poder reincorporar-me a la vida laboral, i per a la meva família per tirar endavant. Hem de sortir de l’atur. Ara em començo a sentir molt feliç, veig un futur laboral.

Firma del proyecto

Signatura del projecte

Jo recomanaria a les persones que volen emprendre que si es tenen un projecte en ment que ho intentin, però prèviament s’ha de fer un bon estudi de viabilitat i si el projecte és viable, que el portin a terme.

Jo en un futur veig creixent la meva sucursal, a l’Hospitalet només hi ha actualment una oficina, amb la meva seran dos. Hi ha molt negoci, i crec que serà bo, però com tot, s’haurà de treballar dur.

Amb tot, un cop presentat el cas a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 12.679 € a tornar en 36 mesos. Amb aquest projecte es creen 4 llocs de treball.

Si necessites una assegurança, pots anar a:

Agencia de seguros de Santa Lucía
C/ Pujos,15
08904 – Hospitalet de Llobregat

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This