El racó del tast: emprendre amb l’ofici de tota la vida

Arran de la pandèmia, l’Encarnación es va quedar sense feina durant el primer estat d’alarma. Al cap de poc d’estar a l’atur, li va sorgir l’oportunitat d’emprendre amb l’ofici que coneix de tota la vida i ha obert una xarcuteria-degustació El racó del Tast a Sabadell. Ha creat dos llocs de treball, ella mateixa ens ho explica.


Com vas començar aquest projecte?

Jo porto molts anys treballant en el món de la xarcuteria He estat molt de temps encarregada i he tingut fins a 10 persones al meu càrrec. Durant anys havia pensat en tenir el meu propi negoci, ja que sempre he portat els negocis dels altres com si fossin meu. Després de la pandèmia em va sorgir l’oportunitat i he decidit emprendre.

Què és El racó del tast?

És una xarcuteria degustació en la qual es vendran els productes propis d’una xarcuteria, però a més hi haurà una zona de degustació, perquè es puguin provar els productes o simplement degustar en el local. Penso que combinant ambdues coses es pot treure molt més partit.

 

“D’Acció Solidària Contra l’Atur, només puc dir i posar un 10 a tot i a tothom. Quan decideixes emprendre, saber que tens persones que confien en tu i que t’ajuden és bàsic

 

Quins passos has seguit per poder obrir el negoci?

Com em vaig quedar sense feina després de el primer estat d’alarma, vaig poder capitalitzar l’atur, i vaig anar a l’ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda per fer el pla d’empresa, i van veure que era viable, ja que conec molt bé el sector per què sempre he estat en xarcuteries d’alt standing.
El negoci l’he muntat a Sabadell, tot i que jo resideixo a Montcada i Reixac, i després d’analitzar i estudiar poblacions properes, i al públic al qual em dirigeixo, he vist que el que havia de fer era establir-me en una zona concreta de Sabadell.

Per obtenir finançament econòmic vaig anar a la banca tradicional per veure si em podien prestar el que em faltava per obrir el negoci. Primer m’ho van posar molt difícil, però a poc a poc, van confiar en mi i van apostar per el meu nou negoci. Em van donar un microcrèdit.
Un cop començo a muntar el negoci, a fer les reformes al local, l’Ajuntament de Sabadell em va demanar moltes més adaptacions i requisits, i em feia falta més inversió econòmica, i des de l’ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda em van posar en contacte amb vostra Fundació.

D’Acció Solidària Contra l’Atur, només puc dir i posar un 10 en tot. M’han tractat molt bé i m’han donat molt suport. És una gran ajuda i un gran valor per aconseguir els teus projectes, hi ha persones que ajuden i això t’aporta molt.

Què és el més complicat d’emprendre?

Per a mi és que no et tanquin portes, que sempre et puguin ajudar. Tot costa i tot és difícil. Tens una meta, però has de saber que hi ha una sèrie de pros i de contres i que s’ha de lluitar per aconseguir arribar.

És important tenir algú al darrere que et doni suport i confiï en tu. A mi m’han ajudat moltes persones, ara, per exemple, m’ajuden els proveïdors que jo ja coneixia prèviament, i això em permetrà poder aguantar els primers 6 mesos que són els més difícils.

Què recomenaries a futures persones emprenedores?

Sobretot, tenir les coses molt clares, saber que fàcil no hi ha res en aquesta vida. S’ha de tenir il·lusió, ganes i el més important: tocar de peus sobre la terra. S’ha aspirar a poc i anar creixent. Un altre consell és que s’ha de conèixer molt bé el negoci o el producte de ser vol emprendre.

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 10.000 € a tornar en 36 mesos. Amb aquest projecte es crea 2 llocs de treball.

Si vols comprar productes de xarcuteria o degustar-los, pots anar a:
El racó del tast
Carretera de Barcelona, 113
08025 – Sabadell

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This