Treball digne amb “El hada de los animales”

“ASCA dóna una oportunitat a les persones ja d’una certa edat com la meva, a reincorporar-se en el món laboral.”

 

Lourdes Ramírez de Salou ha decidit emprendre i obrir el seu propi negoci a Gavàun centre d’estilisme animal “El hada de los animales” ella mateixa ens ho explica:

Com vas començar aquest projecte?

Jo sóc perruquera d’animals i auxiliar veterinària des de fa molts anys. Sempre he estat formant-me en altres temes relacionats amb els animals domèstics, per exemple, sóc assistent de quiròfan, educadora canina, fisioteràpia canina, teràpia felina, etc. Tinc molta experiència en el sector, i a més, conec veterinaris i proveïdors.

El tema dels auxiliars veterinaris no està molt ben regulat i costa molt trobar un treball digne amb una remuneració econòmica adequada al lloc de feina. Amb la pandèmia van prescindir del meu lloc i em vaig trobar sense feina i en una situació crítica, vaig haver d’anar a serveis socials ja que només tenia el subsidi d’atur uns mesos i aquest era de mitja jornada.

El meu somni sempre ha estat muntar una perruqueria per a animals, i més endavant si pot ser, una petita acadèmia de formació específica sobre perruqueria d’animals. A causa de la situació per la qual passava, vaig veure que era el moment d’emprendre.

 

Què és El hada de los animales?

És un centre en el qual puc aplicar tots els meus coneixements i tota l’experiència que tinc com a auxiliar veterinària i perruquera canina. A més de serveis de perruqueria, com per exemple, tall a tisora, tall comercial,, etc, també faig estilisme per animals no perillosos, fisioteràpia i el complement amb la venda d’aliments per a animals.

El servei que ofereixo és obert, on la persona propietària de la mascota pot estar sempre present, i observar que no s’utilitzen calmants ni sedants.

 

“Per emprendre s’ha de lluitar i ser-hi a totes les hores i tots els dies, s’ha d’estar sempre “a peu del canó”.”

 

Quins passos has seguit per obrir?

Per la situació econòmica que tenia, vaig haver d’anar als serveis socials. Des d’allà, a més d’ajudar-me amb les dificultats més immediates, em van posar en contacte amb ASCASUD. Jo era molt activa buscant feina, però no trobava res.

Al veure que no em sorgia cap ocupació, i veient la iniciativa que tenia jo, ens vam posar a estudiar possibles solucions, i la que vam trobar va ser que em establís pel meu compte. Des de ASCASUD em van ajudar a fer el pla d’empresa i van ser ells els que em van dirigir a la vostra fundació per obtenir el finançament. Jo no puc anar a la banca tradicional.

D’Acció Solidària Contra l’Atur vull destacar l’atenció i l’interès que van mostrar des del primer moment al meu projecte va ser magnífic, molt bo. Hi ha un esforç per part de les persones que t’atenen, tenen moltes ganes d’ajudar. El meu tutor, José Francisco, m’ha acompanyat i ajudat molt durant tot el procés. Estic molt agraïda i espero estar a l’alçada de la confiança que s’ha dipositat en mi. Vull destacar que el fet de saber que sempre hi són, ajudant i aconsellant m’ha donat molta confiança per emprendre i seguir amb el projecte. La metodologia i els processos d’ASCA estan molt pautats i s’han de passar molts filtres, però alhora són prou flexibles per adaptar-se als canvis que sorgeixen.

Jo anímicament estava enfonsada i malament, i crec que ASCA dóna una oportunitat a les persones ja d’una certa edat com la meva a reincorporar-se en el món laboral. Des de la vostra fundació ajudeu a moltes persones vàlides, perquè puguem tenir una feina digna i no dependre de les ajudes per a viure, que a la llarga tampoc et solucionen ni resolen res.

 

Firma del proyecto

Signatura del projecte

Què és el més complicat d’emprendre?

El més difícil d’emprendre és vèncer la por a “donar tu la talla” i si a poder respondre sobretot. Vull poder tornar la confiança que vosaltres i ASCASUD heu dipositat en mi.

La dedicació a el projecte és a el 100%, són moltes hores de treball i implica molt esforç personal. Per emprendre s’ha de lluitar i ser-hi a totes les hores i tots els dies, s’ha d’estar sempre “a peu del canó”, no et pots relaxar.

Un cop muntat o obert el negoci, s’ha de seguir treballant a el 100%, les coses no surten soles, t’has de donar a conèixer, estar darrere dels clients, ser humil i reconèixer tot el que no saps i quines ajudes necessites.

Jo en dos-tres anys espero tenir una àmplia cartera de clients, i fer créixer el negoci, i a més obrir una petita acadèmia de perruqueria canina. M’agradaria tenir també una persona contractada i amb el meu projecte ajudar altres persones a tenir un treball digne.

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 12.000 € a tornar en 36 mesos. Amb aquest projecte es crea 1 lloc de treball.

Si has de portar la teva mascota a la perruqueria, pots anar a:

EL HADA DE LOS ANIMALES
C/ Avenida Eramprunyà, 22 baixos
GAVÀ – 08850

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This