Cornellà, Andrés Cano és autònom, i juntament amb altres dos socis Alberto i Pau, constitueixen el 08/02/2018 la cooperativa de treball associat Som confort Solar a Sabadell, dedicada a les energies renovables i l’eficiència energètica.

La idea neix fa uns anys a partir d’un dels socis i la seva preocupació en el canvi de model energètic i substituir les energies tradicionals contaminants. Per l’expansió del mercat i la necessitat de cobrir més treballs decideix formar equip amb persones amb diferents aptituds i fer la cooperativa Som Confort Solar, per implementar solucions renovables dins de l’àmbit de l’economia social i solidaria. A més, el grup local de Som Energia Sabadell vol formar part d’aquesta cooperativa com a soci col·laborador. L’objectiu es conscienciar a la gent de la importància de canviar d’hàbits en l’ús de l’energia i de com utilitzar-la

Al cap de poc temps d’haver iniciat el projecte, s’ha incorporat un 4rt soci, l’Eloi, 3 dels socis han aportat diners, i un d’elles ha aportat el mateix valor en eines. Tots els socis treballaven pel seu compte i tenen experiència en el sector. Es dediquen a posat a punt i fer el manteniment posterior d’instal·lacions de plaques solars tèrmiques, instal·lacions de plaques fotovoltaiques, i assessorament / formació en eficiència energètica i enginyeria. Tenen diferents contactes amb empreses, una constructora que fa treballs de manteniment per SOLVIA, i altres promotors d’energies renovables.

Però per a donar aquest pas, i per poder adquirir el material necessari han acudit a Acció Solidària Contra l’Atur per a sol·licitar finançament.

Com fem amb tots els emprenedors que atenem, hem revisat el pla d’empresa que ha realitzat i li hem assignat un tutor que l’ha assessorat i orientat. Dues coses que ens ha agradat molt del projecte es que es dedicarà a les energies renovables i d’eficiència energètica.i que crea tres llocs de feina a temps complert i un lloc de feina a temps parcial.

Amb tot, una vegada  presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vist-i plau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos de  10.000 € a retornar en 48 mesos destinat adquirir eines i material.

Aquest projecte ha estat finançat per la Fundació Caixa d’Enginyers.

Podeu veure un reportatge sobre el projecte del Diari de Sabadell publicat el 07 d’agost de 2018.

Així que  ja sabeu, si voleu serveis d’enginyeria, instal·lacions i manteniment dins de l’àmbit de les energies renovables i l’eficiència energètica, amb solucions personalitzades i amb l’objectiu de reduir el consum energètic i l’impacte ambiental, us podeu apropar a:

Som Confort Solar
Avda. Onze de setembre, 75 baixos
08208 -Sabadell

Si tu també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest…

Col·labora fent una donació al nostre Fons de Solidaritat