Emprendre unint dues grans aficions: cuir i gossos

Ara ja fa quasi un parell d’anys de l’inici del projecte i tornem a parlar amb la Lorena per a què ens expliqui com li va el projecte i com ha evolucionat.

Com valores aquest dos anys?
El projecte ha anat bé, evolucionant i creixent, s’ha anat adaptant. Ha estat complicat amb tot ho de la pandèmia, tot s va aturar una mica, i ha costat seguir. He hagut de fer un exercici de confiança amb mi mateixa i amb el projecte, i estic resorgint de nou amb CaravanCan. He acabat de fusionar els temes d’artesania i gossos, i ara també em dedico a fer entrenaments, i a més, amb la meva vessant artesana elaboro tots els materials enfocats als entrenaments i als jocs.

A l’inici ens vas dir que volies expandir-te en botigues d’animals, a nivell nacional i si podia ser internacional, has pogut fer-ho?
El meu objectius sempre ha estat treballar amb petit comerç, petites marques, que fem material personalitzat, artesà, normalment de més qualitat. He crescut i rebo comandes ja de molts llocs de la resta d’Espanya, sempre d’aquest tipus de comerç, ara em vull acabar d’expandir per les diferents comunitats autònomes.
Un dels projectes que tinc a punt, és fer tallers sobre la utilització dels materials que fabrico i que tenen a veure amb el joc i amb els entrenaments.

Signatura del projecte

Signatura del projecte

Perquè has tornat a contactar amb Acció Solidària Contra l’Atur?
He rebut de cop moltes comandes de diferentes tendes, i per això us he contactat, ja que em calia una ajuda econòmica per poder adquirir les diferents robes que em calen per elaborar tots els materials, i així, poder créixer amb el negoci.

Quin consell donaries a dia d’avui, amb la teva experiència, a les persones que volen emprendre?
Que abans de començar res, cap projecte, es formin molt, per exemple que aprofitin tots els cursos de Barcelona Activa. A part han de tenir-ho tot molt ben organitzat i planificat, així com intentar detectar els imprevistos que sorgiran. Has de tenir molts coneixements sobre tot el què implica emprendre, no és només donar-se d’alta d’autònoms.

Estic molt agraïda a Acció Solidària Contra l’Atur perquè m’heu donat una empenta bàsica per seguir amb el projecte que tinc. Gràcies.

Amb tot, un cop revisat el projecte a la comissió avaluadora de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a l’ampliació del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 800 € a tornar en 26 mesos per adquirir el material necessari, amb aquest projecte es consolida 1 lloc de treball.

Caravancan

+34 625 698 047

ELS INICIS

Lorena Martínez de Barcelona ha decidit emprendre i obrir Artesanía Arkannul al setembre del 2020. Ella mateixa ens ho explica.

Com vas començar aquest projecte?
Jo porto moltíssims anys fent artesania amb cuir com aficionada. Els últims 4 anys he estat estudiant les conductes dels gossos, la meva altra gran afició. Jo treballava en el sector de el temps lliure, de manera que els contractes eren precaris, i la durada dels mateixos limitada. Paral·lelament, el meu germà va obrir una clínica veterinària a Manresa amb una part dedicada a botiga de productes especialitzats per a les mascotes, i ens vam adonar que els collarets per a gossos de cuir que trobava, no eren de bona qualitat i llavors es va acudir ajuntar les dues aficions que tinc: el treball de l’cuir i els gossos.

Què es Artesanía Arkanul?
Bàsicament elaborar collarets i corretges per a gossos en cuir, que són “perronalizados“. És a dir, porten el nom de la mascota a més de les dades de la persona a qui pertany el gos, per permetre la seva localització de forma ràpida. També elaboro corretges “mans lliures” per fer passejades. Ara mateix el principal canal de distribució que tinc són botigues, clíniques i perruqueries canines, a més de les xarxes socials. En poc obriré la botiga en línia a la WEB.
A hores d’ara només trebalol el cuir, encara que estic investigant amb nous materials com els cuirs vegetals i tèxtils de reciclatge.

Quins passos has seguit per fer-lo realitat?
M’he assessorat a Barcelona Activa.. Em van escollir per participar en el Programa Fet a Mà, és un programa dirigit a persones emprenedores que ens dediquem a l’artesania. Des d’allí li vaig donar forma a tot el projecte. En el moment del finançament ells em van indicar que anés a la vostra fundació.

Què és el més difícil d’emprendre?
Per a mi, el bàsic és trobar el finançament per poder començar en condicions i adquirir en el meu cas totes les eines necessàries per poder treballar i començar amb tots els estris necessaris.

Què recomanaries a futures persones emprenedores?
És bàsic treballar bé la idea i que aquesta sigui molt centrada i concreta des de l’inici. Fins ara sempre tenia una habitació-taller a l’espai que vivia, però ara mateix he instal·lat el taller en un coworking, i és molt enriquidor i interessant treballar al costat d’altres persones que treballen en altres disciplines.

Signatura del contracte

Signatura del contracte

Jo en uns anys em veig tenint presència en moltes botigues d’animals, a nivell nacional i si pot ser internacional.

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 2.941 € a tornar en 36 mesos per realitzar una pàgina web i adquirir una gravadora làser. Amb aquest projecte es crea 1 lloc de treball.

Si necessites un collaret per a gossos de pots adquirir-lo:

Artesanía Arkanul
arkanul3@gmail.com
625 698 047

 

 

 

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This