Algo dulce: emprendre amb rebosteria creativa

Verónica Álvarez de Viladecavalls, ha decidit emprendre el seu propi negoci: Algo dulce a Terrassa. Ella mateixa ens ho explica.

Com vas començar amb aquest projecte?
Jo soc pastissera, i el 2014 vaig tenir la meva pròpia botiga però no va anar bé, perquè no es va fer un bon plantejament econòmic i no hi havia una tresoreria ben feta, i a més es van ajuntar problemes familiars. Llavors em vaig allunyar una mica del meu ram per treballar.
Amb la pandèmia, em van acomiadar, vaig esgotar l’atur, i estava cobrant la renda no contributiva, però com estava a mitja jornada era molt baixa. Paral·lelament anava elaborant pastissos per encàrrec per a amics des de casa meva.
Gràcies a les xarxes socials, les persones volen continuar celebrant les festes assenyalades, però després de la pandèmia, ho fan a les seves cases, i he tingut un boom de treball. A casa no podia continuar fent tants pastissos. Així que un dia vaig decidir posar-me en marxa i emprendre una altra vegada el meu propi projecte  i aplicar-me la frase “camina per a arribar a un destí”.

Com descriuries el projecte?
A Algo dulce elaboraré productes de rebosteria i pastisseria artesanal, creativa i contemporània alhora. Els faré tant per al consum diari com per a encàrrecs personalitzats. També hi haurà un servei de cafeteria-degustació i faré tallers per a nens i adults. Ho he unit tot en un sol lloc on pots prendre’t un pastís artesà, veure’m treballar, encarregar pastissos personalitzats o tradicionals, i aprendre a fer-les.

Firma del proyecto

Firma del proyecto

Quins passos has seguit per emprendre?
Ha estat complex, jo no tinc res, no tinc béns, no disposo d’una seguretat econòmica estable, i vaig començar a buscar on em podien ajudar i assessorar. Primer vaig ser a la Cambra de Comerç de Terrassa, però em van dir que no tenien res. Llavors em vaig dirigir a la CECOT, des d’allí, el primer que em van dir que havia de fer era el pla d’empresa. Em van ajudar a elaborar-ho. És bàsic per a veure la viabilitat del projecte i poder demanar finançament. En el pla d’empresa veus totes les idees sobre paper, i t’ajuda molt a veure la realitat d’aquest. Des de CECOT em van dirigir, per a obtenir ajuda econòmica, a la vostra fundació, ja em van avisar que era difícil i lent.

A Acció Solidària Contra l’Atur, des del primer moment m’he sentit molt bé i molt secundada, el tracte ha estat genial. Les persones que m’han atès, els meus tutors, m’han escoltat, hem treballat molt, són molt professionals, magnífiques persones i m’han ajudat i acompanyat durant tot el procés. M’han posat els peus sobre la terra, ja que jo tinc l’ànima pastissera, però no empresària.

Què ha estat el més complicat d’emprendre?
Quan no tens mitjans econòmics és molt difícil, i a més, hi ha moments que és difícil creure en tu. T’influeix molt el cercle més pròxim. Hi ha moments que et diuen i aconsellen que “no t’emboliquis” i et frenen els més pròxims a tu, potser perquè es preocupen en excés. No t’has de deixar portar per les opinions de la família o amics, si creus en això, has de lluitar. Jo vaig pensar que faria tot el possible, tot el pautat per a aconseguir-ho, i ho intentaria fins que arribés el no. Però vaig arribar a ASCA i va anar que sí.

Quin consell donaries a persones que volen emprendre?
S’ha d’analitzar bé al que es volen dedicar, tots valem per a alguna cosa que podem explotar, però hem de saber com ets tu davant això. Si és bo per a autoocupar-te,i si et superarà o podràs portar-ho a terme. Per mi tenir un negoci i que no hagi funcionat ha estat un gran aprenentatge.
Tinc previst obrir al setembre, i jo al mig any veig el meu projecte funcionant, ara mateix em sento com si hagués escalat una muntanya i estigués en el cim. Em veig treballant, no pretenc morir d’èxit, però si vull treballar molt. No sols es lluita per a poder obrir, sinó que es lluita per a continuar treballant.

Amb tot, una vegada presentat el projecte en la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat d’aquest, hem acordat concedir un préstec sense interessos de 8.000€  a retornar en 36 mesos. Amb aquest projecte es creen 2 llocs de treball.

Si vols menjar alguna cosa dolça, pots anar a:

ALGO DULCE
Carrer Gaietà, 118
08225 TERRASSA

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This