Ajuda per seguir amb la botiga

“A més del suport en el finançament que he rebut d’ASCA, el més important és el suport tècnic i emocional, en concret per part del meu tutor.”

 

Mame Ndck Sarr de Terrassa va emprendre i va obrir l’any 2019 el seu propi negoci, una botiga de teixits i complements. Ara ha tornat a contactar amb la Fundació, ella mateixa ens ho explica:

Com va anar el negoci d’ençà que vas obrir?

El negoci abans de la pandèmia anava bé, ens anaven coneixent i començàvem a fidelitzar la clientela. Com tothom, vaig haver de tancar tres mesos pel confinament. Durant aquell període vaig pagar els impostos, el lloguer i totes les despeses habituals de la botiga. Com sempre he sigut previsora, havia reunit uns estalvis i he pogut afrontar aquests imprevistos. Durant aquests mesos no vaig tenir cap ingrés i vam viure tota la família del sou del meu marit. Un cop vaig poder reobrir, les vendes s’han anat recuperant molt a poc a poc, des de desembre del 2020 si que ha pujat una mica més. Vaig recuperant la clientela que tenia.

El que em vaig plantejar com a objectius en obrir la botiga, tot ho he pogut dur a terme, i ara tinc pendent fer venda en línia per poder ampliar el negoci.

“La meva recomanació és que sempre s’han de tenir molt en compte en la previsió de les finances, i designar un percentatge dels diners als imprevistos”.

Per què has tornat a contactar amb la Fundació?

Ara que el negoci es començava a estabilitzar, he tingut una inspecció per obtenir un permís que no tenia, i haig de fer front a un pagament de 2.744,26 per canviar tota la instal·lació elèctrica i adaptar-la a les normatives de l’Ajuntament. Ja no em queden estalvis i per pagar la reparació he hagut d’utilitzar els diners que tenia reservats per comprar estoc per la botiga.

Ara que ja tens un rodatge, què és el més complicat d’emprendre?

Que sempre hi ha imprevistos, en el meu cas ha estat la pandèmia. La meva recomanació és que sempre s’han de tenir molt en compte en la previsió de les finances, i designar-los un percentatge dels diners. Un cop tens el problema, s’ha d’estudiar molt bé, si es continua amb el negoci o no. Només s’ha de continuar si és viable. Sempre s’han de tenir els peus a terra.

Gràcies a Acció Solidària Contra l’Atur vaig poder obrir el negoci i ara continuar amb ell. A més del suport en el finançament que he rebut d’ASCA, el més important és el suport tècnic i emocional, en concret per part del meu tutor, el José Francisco. Sempre m’ha ajudat molt, m’aconsella i assessora per millorar i mantenir el negoci obert.

Una persona emprenedora sempre ha de buscar solucions als problemes, sempre hi ha eines i recursos, no s’ha de quedar mai aïllat sense resoldre’ls. Hi ha moltes persones amb més coneixements o experiència que et poden ajudar molt en moments concrets.

Amb tot, un cop presentat el cas a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat ampliar-li el préstec sense interessos que tenia en 3.000 €, i per tant, la xifra total del préstec és de 8.040 €, que retornarà en 24 mesos. Amb aquest projecte es conserva 1 lloc de treball.

Si necessiteu roba, teixits o complements, podeu anar a:

Botiga de teixits i complements
Av. de Barcelona,98 local A
08222 – Terrassa

 

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This