Àcid Bar: un nou concepte d’entrepans

En Max Ros, juntament amb dos socis més Jhaysson Mauricio Hoyos i Marc Soler han decidit emprendre i obrir Àcid Bar a Sant Cugat del Vallès. Ens explica tot el projecte en Max i de com els hem ajudat amb un préstec sense interessos.

Com vau començar amb aquest projecte?
Tots tres fa més de deu anys que treballem en l’àmbit de l’alta restauració. Ens coneixíem per bandes paral·leles, per haver estudiat o treballat junts. Finalment, van coincidir tots tres en un restaurant. Jo sempre he estat a la sala i ells dos a la cuina.
Els tres teníem feina, però amb la pandèmia de COVID vam patir moltíssim, vam estar en ERTE, i això ens va permetre reforçar el fet de trobar-nos en situacions complexes i poder sortir-ne, ja que tot i reincorporats a la feina s’havia de treballar molt, i amb molta imaginació.
Ara ja estàvem recuperats, però els tres teníem ganes de fer alguna cosa pel nostre compte, fer un canvi i aventurar-nos en el nostre projecte. Consideràvem que era un bon moment d’establir-nos per compte propi, ja teníem una experiència i un gran coneixement del sector, i a la vegada teníem moltes ganes d’emprendre. Vam parlar amb el restaurant a on estàvem, ho van entendre, i vam decidir deixar els llocs de feina i iniciar el nostre negoci.

Què és Àcid Bar?
La proposta que volem desenvolupar és portar el coneixement i la forma de treballar de l’alta restauració en tots els aspectes a una proposta gastronòmica molt més del dia a dia a l’abast de tothom. El concepte és del Fast Casual amb una oferta de Street Food centrat en tapes i entrepans molt més gastronòmics.
En el restaurant  a on estàvem, fèiem cuina molt tradicional, però l’última tardor pel fet dels tancaments i limitació d’aforaments, i com no podíem fer delivery amb els plats que teníem a la carta, vam fer una línia de treball nova, amb entrepans diferents, va funcionar molt bé i van tenir molt bona rebuda. Arran d’aquí vam acabar de centrar i fixar els objectius del nostre projecte.
Vam posar-li el nom d’Àcid Bar, ja que és una mica provocador i trencador, i nosaltres volem trencar amb les coses preestablertes de per exemple com han de ser els entrepans i quins ingredients han de portar.
Amb el projecte i l’aposta que hem fet, la idea amb el temps, és replicar-lo, créixer, poder tenir food-tracks, participar en esdeveniments, fer col·laboracions, etc. Jo em veig treballant molt més que ara.

 

“Vam explicar-vos el projecte i des del primer moment ens heu transmès molta confiança, molta professionalitat i això ens ha aportat molta seguretat. No puc més que destacar l’equip humà que té ASCA. Felicitats.”

 

Quins passos heu seguit per emprendre?
Des de principis de l’any 2021 vam començar amb el projecte, però seriosament ens hi vam posar a l’estiu. Primer vam fer un bon estudi de mercat, analitzant què volíem fer i com, i a qui ens dirigíem, després vam analitzar a on ho faríem, i vam decidir que el lloc adient era Sant Cugat del Vallès. Vam treballar molt la proposta i vam estudiar molt a fons tot plegat.
Per estructurar el pla de negoci, el pare d’en Marc ens va ajudar molt, la resta ho hem fet molt entre els tres. També en tot moment a on no hem pogut arribar nosaltres hem demanat ajuda a persones properes.
Vam poder capitalitzar l’atur, vam demanar un préstec a la banca tradicional, però, tot i això, ens faltava finançament extern. Vam anar a Barcelona Activa i és qui ens va posar en contacte amb vosaltres.
Jo vaig contactar amb vosaltres per la pàgina WEB, i de seguida em vau telefonar i heu estat molt proactius. Vam explicar-vos el projecte i des del primer moment ens heu transmès molta confiança, molta professionalitat i això ens ha aportat molta seguretat. En Fermín, el nostre tutor, és qui ens ha guiat des d’ASCA tot el projecte, i no puc més que destacar l’equip humà que teniu. Felicitats.

Quins consells donaries a les persones que volen emprendre?
Ara falten pocs dies per inaugurar, el consell que els donaria és que s’animin, que no tinguin por que no surti bé, que no es quedin amb les ganes. Això sí, que hi hagi una bona planificació del projecte, que no es sigui impulsiu. S’hi ha de dedicar temps, no precipitar-se, respirar i poder-ho organitzar tot bé.
Crec que hi ha molt bones idees, i que s’ha d’intentar fer-se realitat. Si nosaltres que no venim de cap família amb diners i hem pogut fer-ho, tothom pot.

Que ha estat el més complicat d’emprendre?
El més difícil és prendre la decisió de fer-ho, d’emprendre. La persona assalariada té uns avantatges, t’assegures una nòmina a finals de mes, i ara ja no. Portàvem un parell d’anys en una situació econòmica personal complicada, amb les ERTE, i ara que ja tornàvem a estar establerts, vam decidir deixar l’estabilitat econòmica per dedicar-nos a un projecte que hi confio plenament, però que és incert, i que sabem que estarem uns mesos sense cobrar ni tenir ingressos. Com ho portàvem molt planificat, per ara ens estem sortint molt bé. Hem intentat no deixar res a l’atzar.

Amb tot, una vegada presentat el cas a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 12.000 € a retornar en 24 mesos. Amb aquest projecte s’han creat cinc llocs de feina.

D’aquí a poc temps, si vols un entrepà diferent, o tens gana, pots anar a:
Àcid Bar
@acidbarproject
Sant Jordi, 18
081725 – Sant Cugat del Vallés

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This