El món de Banin: una pastisseria integradora

Oumelbanine Segnor ha decidit emprendre i ha obert El món de Banin: obrador – cafeteria per a la producció de productes de pastisseria, rebosteria i menjar basat en la gastronomia marroquina a Sant Cugat del Vallès. Ella mateixa ens ho explica.

Com vas començar aquest projecte?
Jo sempre he treballat de pastissera, és el meu ofici. Ja al Marroc treballava en la pastisseria familiar a Tànger. Vaig venir a Espanya amb els meus fills, un té síndrome de down. Una vegada a Espanya he treballat deu anys en la Fundació Ared com a pastissera. Sempre m’ha preocupat el futur del meu fill amb síndrome de down, i a mesura s’ha anat fent gran cada cop més. Per això he decidit emprendre i tenir el meu propi negoci, per a ajudar-lo a ell a aprendre un ofici i tenir un treball, i així l’integro en el món laboral. Durant uns anys el puc preparar i formar.

Què és El món de Banin?
És una cafeteria, pastisseria i més endavant començaré amb una línia de menjar per a emportar. He inaugurat el 13 d’abril, però just vaig obrir per setmana santa, i anem a poc a poc. Ara com ara elaborem dolços àrabs i mediterranis, entrepans, pa, menjar sota comanda, a més d’oferir cafès, tes i refrescos.

Firma del proyecto

Signatura del projecte

Quins passos has seguit per emprendre?
Vaig deixar el treball en la Fundació Ared, i VAE – Voluntaris en Assessoria Empresarial m’han ajudat a fer els diferents tràmits, el pla d’empresa i tots els passos necessaris. De vosaltres em van parlar des de la Fundació Ared, que també m’han ajudat amb tot el procés. A Acció Solidària Contra l’Atur m’he trobat molt bé i molt atesa. M’heu ajudat molt

Quins conells donaries a persones que volen emprendre?
El més difícil de decidir emprendre és per a mi tota la burocràcia, el procés d’obrir un negoci. Els tràmits han estat molt complicats, com el traspàs, el lloguer, etc. Cadascun té la seva actitud, coneixements i idees, però jo a persones que estan pensant si emprendre els diria que ho fessin i ho provessin. No puc explicar tota la meva experiència, ja que encara tinc moltes coses per fer, és molt recent l’obertura.

Amb tot, una vegada presentat el cas a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 5.200 € per a adquirir mobiliari i petita maquinària. Amb aquest projecte s’han creat 2 llocs de treball.

Si vols prendre un dolç marroquí pots anar a:

El Món de Banin
C/ Vallseca 124-132, local 4
Sant Cugat del Vallès

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This