[:CA]Menys atur, més pobresa (*)[:es]Menos paro, más pobreza (*)[:]

[:CA]El proper dia mundial del Cooperativisme, que se celebrarà el primer cap de setmana de juliol, té com a lema “Les Coop. per un treball digne”, fet que coincideix plenament amb la nostra raó de ser. Sabem que l’atur ja no és una dada significativa. Les estadístiques evidencien que la taxa d’atur disminueix, però aquest índex ha perdut tota fiabilitat com a mesura d’èxit socioeconòmic. I és així perquè el treballador pobre és i potser serà, malauradament, protagonista del segle XXI al nostre país. També volem assenyalar les dades de l’estudi que hem fet per conèixer el perfil de les persones a les quals l’any passat vam concedir un préstec. Aquestes dades les publiquem a la Memòria 2018. Com es pot observar, el 54% té necessitat de canviar de feina (per sou indigne o conciliació familiar), el 33% és a l’atur, i la resta té un treball precari. Pel que fa a la seva procedència, destaquem que el 69% són de nacionalitat espanyola. Respecte a gènere i mitjana d’edat, el 53% són homes de 40 anys; les dones, un 47% de 46 anys.

Actualment, les donacions periòdiques privades per a finalitats socials disminueixen sensiblement, i ASCA no és aliena a aquest fet. Ens cal posar en marxa noves mesures per obtenir donacions i poder continuar amb la nostra tasca. Amb aquest objectiu hem iniciat la campanya “Un cafè per emprendre”. Es tracta d’una iniciativa que persegueix traduir l’empenta que per a tantes persones suposa prendre un cafè en una empenta econòmica real per a les persones emprenedores d’ASCA. Per a fer-la realitat comptem amb el suport de Cafès Novell i de diversos espais de treball compartit. Us animem a participar-hi accedint a www.acciosolidaria.cat/cafeperemprendre.

Aquest informatiu es publica quan ja estem al nou local. Les noves instal·lacions ens permetran mantenir la mateixa eficàcia i seguir atenent les persones que ens visiten personalment. Us hi esperem!

Per acabar, una entrevista en aquest Notícies vol donar a conèixer el vessant més personal de la Raquel Gago, un important puntal d’ASCA amb la qual tots i totes, en un moment o altre, hem estat en contacte. Us desitgem un bon estiu.

Esther Amorós Bernadó
Consell Directiu
Acció Solidària Contra l’Atur

(*) Editorial publicat originalment al Notícies 57 (juny 2019). El pots veure complert des d’aquí. [:es]El próximo día mundial del Cooperativismo, que se celebrará el primer fin de semana de julio, tiene como lema “Las Coop. por un trabajo digno “, lo que coincide plenamente con nuestra razón de ser. Sabemos que el paro ya no es un dato significativo. Las estadísticas evidencian que la tasa de desempleo disminuye, pero este índice ha perdido toda fiabilidad como medida de éxito socioeconómico. Y es así porque el trabajador pobre es y tal vez será, desgraciadamente, protagonista del siglo XXI en nuestro país. También queremos señalar los datos del estudio que hemos hecho para conocer el perfil de las personas a las que el año pasado concedimos un préstamo. Estos datos los publicamos en la Memoria 2018. Como se puede observar, el 54% tiene necesidad de cambiar de trabajo (por sueldo indigno o conciliación familiar), el 33% está en paro, y el resto tiene un trabajo precario. En cuanto a su procedencia, destacamos que el 69% son de nacionalidad española. Respecto a género y media de edad, el 53% son hombres de 40 años; las mujeres, un 47% de 46 años.

Actualmente, las donaciones periódicas privadas para fines sociales disminuyen sensiblemente, y ASCA no es ajena a este hecho. Necesitamos poner en marcha nuevas medidas para obtener donaciones y poder continuar con nuestra tarea. Con este objetivo hemos iniciado la campaña “Un café para emprender”. Se trata de una iniciativa que persigue traducir el empuje que para tantas personas supone tomar un café en un empujón económico real para las personas emprendedoras de ASCA. Para hacerla realidad contamos con el apoyo de Cafés Novell y de varios espacios de trabajo compartido. Os animamos a participar accediendo a www.acciosolidaria.cat/cafeperemprendre.

Este informativo se publica cuando ya estamos en el nuevo local. Las nuevas instalaciones nos permitirán mantener la misma eficacia y seguir atendiendo a las personas que nos visitan personalmente. ¡Os esperamos!

Por último, una entrevista en este Noticias quiere dar a conocer la vertiente más personal de Raquel Gago, un importante puntal de ASCA con la que todos y todas, en un momento u otro, hemos estado en contacto. Os deseamos un buen verano.

Esther Amorós Bernadó
Consejo Directivo
Acció Solidària Contra l’Atur

(*) Editorial publicado originalmente en el Noticies 57 (junio 2019). Lo puedes consultar al completo desde aquí. [:]

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …