fp-novembre2014Fa pocs dies es va publicar un informe del BBVA, que predeia que a Espanya no tornarem als nivells de l’atur d’abans de la crisi, fins d’aquí a uns 20 anys. No sabem si aquesta previsió pot ser encertada, però si més no, és molt alarmant.

I a més de l’atur, s’hauria de veure quina és la situació de salaris de molts dels que treballen, com a conseqüència precisament del que en diuen política econòmica necessària.

I en l’aspecte de l’atur i de l’ocupació, és molt probable que un dels dèficits importants és la formació. I més concretament, la necessària formació professional de cara a la sempre reclamada competitivitat. La formació professional està molt desacreditada. Segueix essent la germaneta pobra dels estudis universitaris. I això, sense cap dubte, és un gran error.

Estan treballant els polítics suficientment per a promoure l’ocupació digna? O no és la principal prioritat? Potser passa per davant lluitar per la supervivència dels partits?O assegurar les altes finances? O fer complir les lleis per sobre de tot? O amagar la corrupció?

Segur que calen canvis molt importants, o sinó el país, sigui Catalunya, sigui Espanya, no ho podrà suportar.

 

Miquel Verdaguer