creativitat-novembre2014Fa pocs dies, un economista català prou conegut, exposava la seva visió sobre el tema de l’atur. Venia a dir que fa ja més d’un segle, la revolució industrial havia absorbit molts dels agricultors, la majoria dels quals vivien en condicions força precàries. Les fàbriques, la construcció, els serveis, l’administració pública, necessitaven molt personal i l’ocupació funcionava prou bé.

Però en els darrers temps va començar a arribar una altra revolució, la tecnològica, la dels ordinadors, la d’Internet. Amb aquestes eines, s’està aconseguint eliminar molts llocs de treball, i tal i com va la robòtica, aquesta reducció de llocs de treball seguirà creixent.

Intentar trobar llocs de treball on se n’estan destruint per la revolució tecnològica, es veu doncs molt difícil. L’únic camp per desenvolupar, és el de la creació o la creativitat. Però en aquest sentit, el que veiem és que la formació dels joves no té en compte la necessitat actual de preparar la gent en la seva creativitat.

A més, en aquesta situació, una columnista catalana també molt coneguda, ha escrit avui, arrel de la renúncia d’en Jordi Savall al Premi Nacional de la Música: Certament Espanya és un Estat que menysprea profundament els creadors, tal vegada perquè en el seu ADN n’hi va haver que van intentar matar la intel·ligència.

Estem ben apanyats.

 

Miquel Verdaguer