Ajuda per reobrir el negoci

Des de Centre de Serveis Socials de la Salut, el Coll, Vallcarca i els Penitents de Barcelona ens arriba la sol·licitud d’un home de quaranta-set anys. Viu amb la seva dona, dos fills petits, i està esperant un tercer fill. Estan molt integrats en el barri.

Abans de la pandèmia vivien, des de fa anys, dels ingressos de la botiga de records que tenen al costat del Parc Güell. Justament al mes de febrer de 2020 va fer una inversió forta per tenir la botiga amb estocs suficients per afrontar la temporada de primavera-estiu i ara té el local ple de records.

Arran de l’estat d’alarma va haver de tancar la botiga, i per tant no disposava de cap mena d’ingrés. Durant aquest període han rebut el suport dels serveis socials per cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació. Donat que el turisme no s’ha recuperat, no ha reobert encara la botiga i fins i tot s’ha donat de baixa d’autònoms per poder tramitar la renda garantida i tenir algun tipus d’ingrés. Actualment fa 10 mesos que no poden pagar el lloguer de l’habitatge i se’ls ha inscrit per optar a un pis de protecció oficial. Estan pendents d’un desnonament.

Paral·lelament ha rebut un ajut pel negoci de Fons Covid i també ha arribat a un acord amb la propietària del local del negoci que li ha rebaixat el cost del lloguer, tot i que encara deu tres mesos de lloguer. Té previst tornar a obrir la botiga de records aquest mes de juny o juliol, ja que espera que hi torni a haver moviment de turistes, i per tant es tornarà a donar d’alta dels autònoms.

Acció Solidària Contra l’Atur li concedeix un ajut a un procés d’inserció laboral de 483 € per abonar el lloguer dels últims tres mesos i així poder reobrir. Esperem que amb aquest microcrèdit sense interessos, que ens retornarà a 18 mesos, pugui tenir una feina digna per tenir una vida digna.

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This