Conduir per poder autoocupar-se

Ajuda per treure’s el carnet de conduir C1

 

Des de Serveis Socials de Barcelona ens arriba la sol·licitud d’un home de quaranta-quatre anys de Barcelona. Viu amb la seva dona i els seus dos fills en un pis de lloguer.

Ambdós van arribar a Espanya amb una petició d’asil des d’Ucraïna l’any 2014 i tenen estudis superiors, però no els han pogut convalidar. Ell era cuidador de persones grans, però l’any 2020 va morir la persona de qui tenia cura i no ha trobat més feina i ara rep una prestació de l’atur de 680 €. Tant ell com la seva dona busquen feina activament. Actualment degut a la precarietat en què es troben la persona propietària del pis els hi ha rebaixat el preu a 400 € mensuals.

A ell li ha sortit la possibilitat de treballar a través d’un contacte, però li cal el carnet de conduir C1, és a dir, per conduir vehicles de fins a 7.500 kg. I que poden transportar fins a 8 persones.

Acció Solidària Contra l’Atur li concedeix un ajut a un procés d’inserció laboral de 700 € per poder treure’s el carnet de conduir C1 que li cal per treballar. Esperem que amb aquest microcrèdit sense interessos, que ens retornarà en 20 mesos, pugui tenir una feina digna per tenir una vida digna.

 

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This