La progressió de Gallo Kiriko: 4 persones contractades

Tornem a parlar amb M. Mar Carmona que fa un any va agafar el traspàs de la parada Gallo Kiriko especialitzada en aus i productes derivats en el Mercat de la Florida de l’Hospitalet de Llobregat. Actualment ja ha liquidat el préstec sense interessos que li vam concedir per a poder agafar el traspàs del negoci.

Ara M. Mar, ja portes un any amb la parada Gallo Kiriko, com ha evolucionat el negoci?

El negoci en aquest any ha evolucionat bé. Vam començar amb tres persones i ara som quatre a jornada completa. Al principi elaborava molt pocs productes, i he anat introduint molts de nous, per exemple ara fem les salsitxes nosaltres mateixos, i els clients estan molt contents de saber que molts productes són d’elaboració pròpia. Són més sans i saps amb exactitud que contenen i quan s’han fet.

Ara, amb la conjuntura actual que estem vivint, es nota una mica la baixada de vendes, però encara continua bona. Jo estic patint molt per la pujada de preus, ja que jo no ho he repercutit en els productes que venc i no he apujat tots els preus. Estic aguantant al màxim, per la qual cosa tinc menys benefici. Espero que això se superi ben aviat.

Com et sents després d’aquest any?

Personalment, ha estat un any satisfactori, perquè he vist que el que he fet a Gallo Kiriko, ho he fet bé. Estic satisfeta, però reconec que ha estat un any molt dur. Estic cansada. He treballat moltíssimes hores.

Quin consell donaries a persones que volen emprendre?

El consell que jo els donaria és que siguin conscients que es necessiten moltes hores de dedicació, que hi ha molt d’esforç. Han de ser conscients que estàs aixecant un negoci, i lluites per això cada dia. Escoltes als clients, veus les necessitats, la qual cosa els agrada, i et vas adaptant. També han de conèixer el sector del negoci que volen emprendre, haver treballat en ell.

Es pot emprendre, i et sents molt bé, contenta, però és dur. I hi ha moments que sempre et sorgeixen dubtes. En el meu cas, a més de la meva ocupació, hi ha 3 llocs de treball més. És una responsabilitat molt gran, però quan aconsegueixes cobrir totes les despeses estàs molt contenta. Enguany a l’agost no he tancat, ja que si no no arribava a cobrir les despeses.

Tens algun projecte de futur?

Vull seguir com fins ara, estabilitzar el negoci. Hi ha clients que em demanen que obri una altra parada en mercats pròxims, perquè la manera de treballar que tinc, els productes frescos diàriament i la qualitat dels mateixos els agrada. Però jo ho veig molt complex. Crec i penso que perquè un negoci funcioni bé has d’estar tu allà sempre, el dia a dia. Viure’l, per la qual cosa no em plantejo tenir una altra botiga, ja que no puc estar en dos llocs alhora.

Recomanaria Acció Solidària Contra l’Atur a totes les persones que vulguin emprendre. El tracte que he rebut ha estat excel·lent i m’heu ajudat molt. El meu objectiu és fer-me donant en un futur, quan vagi una mica més esplaiada econòmicament per a poder ajudar jo a altres persones amb els seus projectes.

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This