Fundació Adsis – Premi Piñol 2016 a la millor trajectòria

Premis Piñol 2016El premi a la millor trajectòria dels Premis per al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol 2016 ha estat per a la Fundació Adsis.Aquest any aquesta Fundació celebra els 50 anys d’acció social al territori espanyol i 33 anys de treball contra l’exclusió i a favor de la integració laboral a Barcelona. La Fundació Adsis treballa de forma integral a través de programes que van donis de la prevenció fins a la reinserció. Estan presents en totes les etapes de la vida, però especialment en aquelles en les quals les persones necessiten suport sociolaboral, i específicament entre els 16 i 30 anys.

Una de les claus per mantenir un treball social durant 33 anys ha estat la renovació dels programes per adaptar-los a les noves realitats i necessitats dels barris i beneficiaris, així com treballar de la mà amb altres organitzacions.

La lluita de l’entitat està orientada a fer de la solidaritat un valor viu en tota l’organització i crear xarxa amb les famílies, els veïns, els centres educatius, altres entitats socials i les empreses, amb el convenciment que només amb la implicació de tota la societat es podrà canviar el futur de les persones més vulnerables.

S’ha aconseguit diversificar el model de finançament per continuar creixent malgrat les dificultats i actualment formen part de 8 associacions i plataformes socials catalanes i treballen junt elles els nous programes.

L’any 2015 van atendre al territori espanyol a 28.631 persones, de les quals, el 72% és menor de 30 anys i compten amb un equip de 251 persones contractades, 764 voluntàries i 67 en pràctiques. A Barcelona, l’any passat van atendre 5.725 persones, 1.450 van participar en els itineraris d’atenció personalitzada i 248 joves es van beneficiar del programa educació al carrer.

Aposten pel compromís i la defensa dels drets dels joves, perquè tinguin accés a les oportunitats educatives i laborals. A Barcelona, desenvolupen 16 programes a través de tres centres situats al Carmel, El Casc Antic i El Clot. Des d’aquests centres s’ofereixen serveis a menors, adolescents i joves en risc, per possibilitar la seva integració educativa, social i laboral. La ubicació dels centres respon al desig d’explicar i participar de les trames de relacions dels joves i estar propers al seu món vital i significatiu, d’aquí la importància que es concedeix al treball al carrer i a la col·laboració territorial, possibilitant una orientació de desenvolupament comunitari. S’ofereix als usuaris la possibilitat de realitzar un itinerari personal, acompanyat per un tècnic, per definir la seva professió i millorar les seves competències tècniques, bàsiques i transversals de manera que les permetin accedir a un lloc de treball.

L’èxit de la seva labor es deu al treball ininterromput en les comunitats en les quals fan vida, i al fet que treballen amb una visió unificada, realitzant una labor coherent amb els seus principis. Aquesta presència solament ha estat possible gràcies al compromís de l’equip humà.

 

Share This