Experiències innovadores en l’aprofitament d’aliments

Les entitats Banc de Recursos i Rezero, junt amb Càritas, Formació i Treball i Nutrició Sense Fronteres impulsen el debat sobre el model de reducció del malbaratament.

El 10 de maig, Inma Noguera en representació d’ASCA va assistir ahir a una jornada de debat a Barcelona per divulgar algunes de les experiències més innovadores que hi ha a Europa en aquest moment en el camp del malbaratament alimentari.

A l’acte es van es van explicar algunes iniciatives per vendre productes d’alimentació a punt de fer-se malbé. Una de les propostes és el projecte “Debonprofit” que promouen les cinc entitats organitzadores de la jornada per donar una segona oportunitat al menjar i que no acabi sent inservible. Amb aquest objectiu obriran una o unes quantes botigues destinades a proporcionar aliments d’entre un 50% i un 70% més barats provinents de grans cadenes, superfícies, hotels, restaurants i menjadors que no els consumeixen i que per tant s’haurien de llençar. “A les botigues Debonprofit hi podran accedir tota mena de persones i la venda permetrà crear llocs de treball digne”, expliquen els impulsors.

Els creadors del projecte Debonprofit ara esperen que el Parlament aprovi una llei per combatre el malbaratament alimentari ja que l’actual legislació és bastant restrictiva respecte a la comercialització d’aliments que poden fer-se malbé. Així, per exemple, no es poden vendre productes que hagin passat la data de consum preferent o la data de caducitat.