Bar Ca l’Àngel: emprendre amb el traspàs d’un bar

Isabel Crespo ha decidit emprendre i ha agafat el traspàs d’un bar a Riudarenes: Bar Ca l’Àngel, ella mateixa ens ho explica.

Com vas començar amb aquest projecte?

Isabel Crespo

Jo sempre he volgut tenir el meu propi negoci. Tinc experiència en l’àmbit de l’hostaleria, i cuina. Tinc quatre fills petits, estic en atur, i quan em presento a una oferta de treball, sempre em diuen que amb fills tan petits és complex, i no aconsegueixo reinserir-me en el món laboral. Ara estic cobrant la renda garantida de ciutadania (RGC).
Fa dos anys vaig veure un bar a Riudarenes, em va agradar, i aquest mes de maig vaig saber que es volia traspassar el negoci per problemes personals, i vaig començar amb el projecte, per a agafar-lo jo. El bar està tancat des de juny i ara tinc previst obrir el 01 de novembre.

Què és Bar Ca l’Àngel?
És un bar de dia, vull obrir de 7 a 19 h. en principi estaré jo sola. Al principi no faré menús, només oferiré tapes, entrepans, cafès, pastes, etc. En un futur, si puc faré menús, ja que sé que funcionaven molt bé. Si amplio a aquest servei, hauré d’agafar una persona. Vull anar pas a pas, i veure com va funcionant.

“M’he sentit molt abrigallada i acompanyada per Acció Solidària Contra l’Atur i sobretot pel meu tutor, Jose.”

 

Quins passos has seguit per a emprendre?
Quan vaig decidir emprendre, en primer lloc vaig ser a l’ajuntament a assessorar-me, Girona Emprèn. A través d’allí em van assignar a una persona que va ser la que em va ajudar a fer el pla d’empresa, i en tots els tràmits. Vaig ser a la banca tradicional, però em van denegar l’ajuda. A la Fundació us coneixia des de 2016, ja que fa 6 anys vaig voler agafar un altre traspàs d’un bar i des de Girona Emprén en aquest moment em van parlar de la fundació, però no vaig arribar a realitzar el projecte, ja que quedava fora del meu abast.
Per a mi el més difícil, o el que més por em dona és obrir, que em coneguin, que funcioni el projecte. Obtenir el finançament també ha estat complex, ja que la banca tradicional em va tenir parada 4 mesos, i se m’ha fet molt llarg. Una vegada vaig arribar a la fundació, tot ha estat molt ràpid.

Quins consells donaries a persones que volen emprendre?
El meu consell és ànim, el que no arrisca no guanya, cal arriscar per a guanyar. Em veig en un futur treballant molt, i si pot ser contractaré alguna persona més. Ara fins que obri el bar, no m’ho crec. Ja he parlat amb totes les empreses de distribució, i ho tinc ja tot aparaulat, pendent de fer les primeres comandes.

A Acció Solidària Contra l’Atur em van assignar a Jose com a tutor. És una persona que m’ha ajudat molt i m’ha aconsellat molt bé. M’he sentit molt abrigallada i acompanyada en tot moment. Vull donar les gràcies a Acció Solidària Contra l’Atur, perquè m’heu ajudat molt.

Amb tot, una vegada presentat el cas a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 15.000 € a retornar en 36 mesos per a poder arrencar el negoci, fer les primeres comandes de material, i pagar el traspàs. Amb aquest projecte s’ha creat 1 lloc de treball.

Si passes per Riudarenes, i vols prendre alguna cosa, pots anar a:

Bar Ca l’Àngel – Restaurant
Santa Coloma, s/n
Riudarenes – 17421

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This