Emprendre amb Terra BCN

“A Acció Solidaria Contra l’Atur no només ajudeu amb el finançament, sinó que a més sou molt propers, sincers i humans.”

 

Gippsy M. Salavarria de Castelldefels ha decidit emprendre i obrir el seu propi negoci: Terra BCN: botiga de productes ecològics, ella mateixa ens ho explica:

 

Com vas començar aquest projecte?

Des de 2018 tenia la idea d‘emprendre amb algun tema relacionat amb l’alimentació i la salut. Vaig començar a fer cursos d’emprenedoria per formar-me en els àmbits que tenia menys coneixements; com muntar un negoci, com fer una pàgina web, màrqueting, xarxes socials, etc. Arran de la pandèmia em quedo sense feina en l’hostaleria, i vaig veure que era el moment d’emprendre i fer realitat el meu projecte. Primer vaig començar amb la WEB, i ara he obert la botiga física.

 

Qué és Terra BCN?

Venc productes ecològics a granel, com fruits secs, llavors, espècies, cereals, etc. Crec que l’alimentació es molt important, i hem de tornar als orígens, als productes que ens ofereix la terra. La salut té molta relació en com ens alimentem. Dins de la filosofia del negoci, a més de tenir cura de la salut, tinc cura el medi ambient generant menys residus.

 

“El meu consell per a les persones que volen emprendre és que tinguin constància, que creguin molt en ells i en el seu projecte.”

 

Quins passos has seguit per obrir?

Quan vaig començar a pensar en emprendre, a l’any 2018, vaig analitzar prèviament els meus punts febles i forts, i vaig decidir formar-me ells. Un cop a l’atur per la COVID, vaig veure que era el moment d’emprendre. Durant el procés m’han ajudat molts companys que ja tenen el seu propi negoci. A més els últims mesos he rebut suport de la Creu Roja amb el Programa Impulsa. M’han ajudat a tenir les idees més clares amb la meva empresa.

Per crear un públic primer vaig crear una pàgina web, i després he obert el local. Tenia uns diners estalviats però no tenia prou per obrir la botiga. Vaig anar a la banca tradicional, on havia el compte, però com estava a l’atur no em van voler donar ajuda. Jo mai he tingut problemes de diners, ni préstecs, i sempre he tingut fons, però quan necessito ajuda no me l’han volgut donar. Des de la Creu Roja em van posar en contacte amb vosaltres per obtenir el finançament.

A Acció Solidaria Contra l’Atur no només ajudeu amb el finançament, sinó que a més sou molt propers, sincers i humans. M’heu donat recomanacions, consells, i tot el procés m’ha donat molta motivació personal.

 

Què és el més complicat d’emprendre?

Per a mi l’aprenentatge, i tenir el temps per fer-ho tot. Com no tens tots els coneixements, quan comences hi ha moltes tasques a realitzar, i no tot va a el ritme que tu vols. Es necessita paciència i sempre l’actitud positiva per poder seguir. És el més difícil: mantenir l’actitud per seguir i superar les dificultats. El meu consell per a les persones que volen emprendre és que tinguin constància, que creguin molt en ells i el seu projecte. És el que t’impulsa i et dóna confiança i optimisme. Ara, un cop obert el local, em sento molt contenta i agraïda i orgullosa de mi mateixa. Cada dia vaig creixent una mica més, i ho valoro tot molt. Jo en dos anys veig el meu negoci amb molts clients fidelitzats, amb personal contractat, i creixent molt.

 

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes de Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 4.700 € a tornar en 36 mesos per adquirir part de l’estoc que necessita. Amb aquest projecte es crea 1 lloc de treball.

 

Si vols comprar productes ecològics a granel pots anar a:

TERRA BCN
Rambla Josep Tarradelles, 1 local 3
Castelldefels 08860

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This