Acció Solidària Contra l’Atur ha col·laborat en el documental “El grup” . El director del documental, Gustavo Vizoso portava temps a l’atur i va demanar un préstec sense interès a ASCA per poder fer l’edició i mescla del so. El resultat ha estat aquest documental que parla de l’impacte de la crisi econòmica en la salut i salut mental de les persones.

“El grup” mostra com un grup de persones aturades de mitjana edat es reuneix per iniciativa de Serveis Socials del barri de Sant Antoni de Barcelona i l’equip clínic CIPAIS. A través de diverses trobades, les persones que en formen part parlen sobre les seves vivències, les seves expectatives i el seu malestar per la situació que els ha tocat viure -reflex d’una societat en crisi- i milloren així la seva situació emocional.

“El grup” està basat en un estudi sobre l’impacte de la crisi econòmica en la salut mental de la població. Proposat pel Dr. Josep Moya, psiquiatra i psicoanalista des de l’Observatori de Salut Mental de Catalunya, aquest arriba a dues conclusions principals. La primera, que el significat d’un atur de llarga durada per a persones de més de quaranta anys està associat a la pèrdua (de la feina, la casa, la parella i els amics). La segona, que per suportar la precarietat en què aquestes persones es troben, és indispensable tenir una xarxa social.

El film ha estat nominat recentment pel Festival Internacional de Cinema de Singapur i es distribuirà internacionalment a través d’Intellect Pictures.

Podeu veure notícia apareguda el 20/03/2016 al diari El País sobre el mateix.

Moltes felicitats!