Per la importància que pel desenvolupament econòmic i la pau té la justícia social, les Nacions Unides va decidir que el 20 de febrer de cada any es celebrés el Dia Mundial de la Justícia Social per impulsar una distribució més justa de la riquesa, el respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals dels ciutadans.

2015_02_20_Justicia_socialOxfam Intermon ha denunciat que el 1% de la població mundial té tanta riquesa com el 99% del resta de la població. Es un bon exemple de la injustícia social existent en el planeta. Quin sentit té que uns pocs segueixin acumulant tanta riquesa quan milions i milions de persones passen fam, viuen en la pobresa o estan a l’atur? S’ha perdut el sentit de la mesura!

Es aquest el món en el que volem viure? A Espanya i a Catalunya també, la pobresa, la marginació social i la desigualtat estan creixent, mentre l’atur segueix a uns nivells intolerables sense que s’activi cap pla de xoc per reduir-lo sensiblement.

Des d’ Acció Solitària contra l’Atur, ens sumem al compromís cada cop més extens que exigeix una transformació radicalment del sistema econòmic actual per fer-lo més just i solidari, de manera que tots els ciutadans puguem viure dignament i en pau.