Alejandro i Israel Aliaga de Badalona, tenen l’empresa BDN Lab. Fonamenta les seves actuacions sobre tres pilars essencials:

  • Fab Lab – impulsa la iniciativa ‘maker’ de particulars, autònoms, startups i petites empreses, oferint-los l’oportunitat de crear i treballar amb diferents materials a baix cost. Emprenedors, inventors, creatius, artistes, dissenyadors i empresaris de nombrosos sectors tenen a la seva disposició els més nous dispositius i tecnologies de fabricació digital, a més d’espais privats i oberts i variada infraestructura per dur a terme els seus projectes. Poden utilitzar tecnologia variada: impressores 3D, escàners 3D, plòters de tall de vinil, màquines de gravat i talli làser, fresadores cnc, impressores digitals, impressores 3D de resina per a projectes d’alta resolució, etc.
  • Edu Lab – sustenta la plataforma educativa, que dóna cabuda a projectes didàctics propis i de tercers (docents i estudiants), a més dels cursos de disseny i fabricació digital avançada. La xarxa de centres Fab Lab va ser concebuda originalment com una plataforma global d’emprenedors, inventors i artistes amb la tecnologia com a denominador comú. Producte de la necessitat d’aprenentatge que es respirava en els entorns de treball col·laboratiu, va començar a adoptar-se la filosofia d’aquests en entorns educatius, usant-los com a plataformes d’aprenentatge basat en projectes, vinculats a les àrees STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics). D’aquesta manera, l’educació formal establerta pel currículum educatiu es veu impulsada i incrementada pel fenomen «maker & do it together», en el qual els estudiants i professors se submergeixen en un cicle d’imaginació, inventiva, disseny i creació de prototips, alhora que es relacionen amb altres grups en la cerca de solucions davant el repte de dur a terme els seus projectes
  • Coworking – oferirà l’entorn adequat per al desenvolupament d’iniciatives professionals de joves, autònoms, emprenedors i empreses. Oferirà serveis com wifi, fibra òptica simètrica, telèfon IP, skype booths, taquilles, armaris propis, despatxos equipats per a reunions presencials i virtuals, despatxos en lloguer, vestuari i dutxa, cuina-office, etc.

Tant el Fab Lab com l’Edu Lab ja estan en funcionament, amb el que s’ha dut a terme, segons el previst, la primera fase del projecte BDN Lab, i es troben situats a la planta inferior de 300 m2.  Inclou despatxos i el propi taller. Ara està prevista la segona fase, és a dir, la reforma i adequació de la planta superior de la nau, de 300 m2 per instal·lar el Coworking i que incorporarà totes les instal·lacions i serveis habituals en aquest tipus d’equipaments i superfícies.

La col·laboració natural que s’establirà entre els diferents membres de la comunitat BDN Lab que utilitzen els seus serveis (assessorament legal, fiscal, laboral, comptable, màrqueting i d’emprenedoria) es potenciarà gràcies a l’afinitat i a la relació existent entre cadascuna de les àrees d’actuació: el Fab lab, el Edu Lab i el Coworking, ja que les tres àrees proposen activitats i actuacions en un mateix context.

Actualment l’empresa compte amb 2 treballadors i contracta personal per projectes, d’acord amb les seves aptituds: pedagogia, comunicació i educació infantil.

Demana una ajuda a Acció Solidària Contra l’Atur dins del conveni de col·laboració #CrèditBadalona que vam signar amb l’Ajuntament de Badalona per a la creació  de noves empreses i ajudar a les ja existents a generar i mantenir ocupació a la ciutat de Badalona i afavorir que els projectes empresarials funcionin de forma duradora i generin llocs de treball estable i a llarg termini. Després de la valoració del projecte se li concedeix un microcrèdit sense interessos de 24.000 €.

Sort i força amb el projecte!