Coordinadora contra la marginació, Premi Piñol a la trajectòria

El Premi al foment de l’Ocupació Josep M. Piñol 2022 a la millor trajectòria l’ha rebut a l’entitat Coordinadora contra la marginació de Cornellà de Llobregat. Va fer entrega del Premi Piñol el Sr. Francesc Ventura Director del Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa.

Aquesta entitat de voluntariat, fa 34 anys que treballa amb persones privades de llibertat i pretén donar suport i acompanyament a persones preses i a les seves famílies, mitjançant l’obtenció d’eines que els permetin afrontar la seva situació i trobar solucions de millora.

Durant aquest temps han anat detectant les necessitats d’aquest col·lectiu i han anat creant projectes per tal de donar una solució. La creació de l’empresa d’inserció Recibaix va ser la resposta a la dificultat que tenien les persones que sortien de presó d’aconseguir i de mantenir un lloc de treball al món laboral normalitzat.

Les persones que han estat empresonades necessiten un temps d’adaptació a la vida en llibertat i en les rutines i normes que en aquesta existeixen’, amb aquesta reflexió es va començar a perfilar el projecte de la Nova k-feta. Va sorgir per poder treballar amb aquest col·lectiu les habilitats socials, les competències laborals i la informàtica. Nova k-feta és un projecte que fa de pont entre la presó i el món laboral, on aquestes persones que han estat privades de llibertat poden desfer-se de les causes de la presonització, posar-se al dia i trobar un lloc de treball per poder ser autosuficients.

“Volem agrair que hàgiu considerat la nostra associació digna de rebre aquest premi a la trajectòria. Ja fa més de 30 anys que ens esforcem per recolzar a les persones empresonades de Cornellà de Llobregat i poblacions del voltant, i a les seves famílies, una tasca que bàsicament realitzem amb persones voluntàries. Aquest premi ens permetrà superar el sotrac d’aquests últims mesos, ens anima a treballar més i millor. Rebre el premi és una taula de salvament de la nostra fràgil economia i una injecció d’ànim que ens permetrà continuar treballant i ajudant a aquestes persones i les seves famílies.” Alfons Cuixart, secretari de la Coordinadora contra la marginació de Cornellà de Llobregat.

Vídeo-resum amb les entrevistes a les entitats guanyadores:

Vídeo amb tot l’acte de lliurament dels Premis Piñol 2022:

 

Share This